Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2019. gada 9. novembris

Ukraina,jaunās raķetes.

Ukraina , PSRS laikaposmā raksturojās  ar spēcīgu MRK industriju, pirmkārt: tankubūvi, tanku, aviācijas un kuģu dzinējbūvi, kravas lidmašīnu bet sevišķi raķešbūvi. Šodien mantotais industriālais potencionāls lieti noder nacionālo bruņojuma paraugu izstrādē un ražošanai. Kopš 2014 gada    novērojas stabils aizsardzības finansējuma pieaugums. 2020 gadā  aizsardzībai atvēlot 5,25% IKP bet reālskaitļos  sasniedzot 10 Miljardus $ ekvivalenta. Augušais auzsardzības sektora finansējums ļauj realizēt rindu aktuālu projektu. Par to kvalitāti liecina :  100km -300mm ''Oļha/-M'' jaunas no 280km līdz 1000km TBR ''Grom-2/-M/Sapsan'' radīšana, 280km sniedzamības PKR ''Neptun''.Jauzsver ,ka OTR ''Grom/Sapsan'' izstrādi finansēja SaudArābija un AAE kā rezultātā jaunā raķete jau ir ieguvusi garantētu noieta tirgu.

                                            OTR  Grom/Sapsan.
Ukraina neaprobežojas ar PKR vai  taktisko un vidējas sniedzamības balistisko  raķešu izstrādi bet izmēģina spārnoto reķeti  280km /1550km ''Koršun''.
Līdzskaņas PKR ''Neptun''  pirmā diviziona izvēršana notiks jau 2020 gada 1/4 !! Kopumā no izstrādes līdz pieņemšanai bruņojumā patērējot 3 gadus. Plāni paredz divizionā iekļaut no 64 līdz 96 PKR. Parelēli ''Neptun'' ,konstruktoru birojs ''Južnoe'' uzsācis darbus pie virskaņas , M=2,5/3,5 PKR ''Bliskavka/Zibens šautra'' radīšanas.  Kompānijas ''Južnoe'' demonstrētais makets tehniski atkārto Krievijas Kh-31 raķetē ietvertos risinājumus. Paredzēts iekļaut 3 novedes variantus: aktīvo-RLS- pretkuģu , optisko-  precīziem sauzemes triecieniem un pasīvo-pretradiolokācijas , PGA sistēmas apspiešanas uzdevumiem. Atkāpei ,Kh-31 analogus radija Ķīna,Taivana un Japāna. Kā izteicās ''Južnoe'' pārstāvis, ''Bliskavka'' ātruma un sniedzamības raksturlielumos pārspēs Kh-31.  Prognozējamais raķetes svars no 1000kg līdz 1200kg ir savietojama ar  Ukrainas Gs eksploatētiem Su-24/-27 lidaparātiem. Izstādātājiem norādot, ka raķetes integrācija Su-24/-27 ir maksimāli vienkārša un ātra. Tātad, Ukraina cīnīsies ar Krieviju: Su-24/-27/-30 noieta tirgus segmentos: Alžīra, Indija,Vjietnama, Indonēzija uc.


                                                      

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru