Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2016. gada 17. marts

Krievija ,spēku optimizācija Sīrijā.

2016 gada 14. marts  ir kļuviis zīmīgs ar Krievijas prezidenta paziņojumu par karaspēka izvešanu no Sīrijas. Vairumam ārvalstu MSL šo paziņojumu uztverot burtiski neprecizējot paziņojuma detaļas.Paziņojums ir vērtējams kā Krievijas ārpolitikas propagandas elements. Spriežot pēc detaļām runa par pilnīgu spēku izvešanu no Sīrijas neiet. Galveno propagandas elementa nodrošinājumu pilda manevra daļas ,aviācija. Pārdislokāciju veic triecienaviācija: 4 Su-34,12 Su-25 un 3 Su-24M. Sauzemes kontingenta apjoms no 5000 karēvjiem sarūk par 2/3. Neskatoties uz sarukumu kontingenta bruņtehnika un artilērija tiek saglabāta un kvalitatīvi papildināta.



 Krievija saglabā 2 nodrošinājuma punktus,bāzes. Bruņojums un tehniskais aprīkojums ir pietiekams Krievijas interešu nodrošināšani. Latākijas avb. saglabās 4 Su-30SM, 4 Su-35S, līdz 9 Su-24M ,zenītsistēmas S-400(S-300PM) ,''Pancirj'' C1.  Kvalitatīvi un skaitliski tiek uzlabots helikopteru grupējums ar Mi-28 un Ka-52 triecienhelikopteriem. Izmaiņas tehnikas nomenkalatūrā norāda uz tās adaptēšanu kaujasvides specifikai. Līdztekus armijas zalvju artilērijas sistēmām 300mm BM-30''Smerč'', 220mm BM-24''Uragan'',220mm TOS-1A''Solncepek'' bruņotie spēki papildinās ar triecienhelikopteru ugunsiespējām.

                               0.02 sek kreis.stūris.-Su24M manevra fonā redzams Ka-52.

 Tehnisko faktu kopums nonāk pretrunā ar politisko apskatnieku veiktajiem paziņojumiem. Tie neietver izvērstā arsenāla tehnisko analīzi. Fakti liecina par pārdomātu spēku tehnisko revīziju un pilnveidošanu. Triecienhelikopteru grupējuma formēšana norāda uz kvalitatīva precīzā ugunsatbalsta elemneta izveidi. Pretēji aviācijas  praktizētai laukuma satriekšanai triecienhelikopteri Mi-28/Ka-52 paredzēti  armijas vienību precīzam ugunsatbalstam.  Pretinieka neitralizācija notiek ar lētu borta ieroču: 30mm artilērijas ,nevadāmo un vadāmo rakešu kopumu. Tas izskaidrojas ar pamiera līgumu kurā tiek atrunātas uguns pārtraukšanas prasības . Saprotams ka vairāk kā 400 dāžādu kaujinieku grupējumu kontrolētie rajoni vai atsevišķi kvartāli liek modeficēt ieroču listi. Pāriet no laikuma uz adresāta (pārkāpēja) satriekšanu. Kaujas ierindā modernu triecienhelikopteru trūkums daudzos gadijumos kalpoja par armijas panākumu bremzējošo elementu. Iespējams ka modernu triecienhelikopteru klātbūtne var liecināt par jauna veida spēka formāciju izveides sākumu. To trūkums līdz šim liedza izmantot kaujaslaukā vertikālā manevra un uguns sniegtās priekšrocības. Janorāda ka triecienhelikopteru Ka-52/Mi-28* konstrukcija atšķirībā no Mi-24/-35 ir maksimāli piemērota augsta apdraudējuma videi. Vērojamās pārmaiņas liecina ka Krievijas grupējuma tehniskais aprīkojums un organizātoriskā forma tiecas maksimāli piemēroties ''labratorijas izmēģinājumu'' videi. Pēc neapstiprinātas informācijas marta vidū Sīrijā ir nogādāta taktiskā raķešu sistēma : Iskander-M/K vai ''Bastion''.* Putina izsludinātā ''aiziešana'' ir  javērtē kā prasmīgs politisks
manevrs. Militāri spēki iegūst optimālu apjomu ,bet praktiskā sadaļā mobilo spēku -aviācijas daļas atgriešanās un triecienu uzsākšana var notikt ātrāk par operācijas starta posmu. Izskaidrojas ar bāzes un resursu sagatavotību, tajā izveidotiem krājumiem.


triecienhelikopteri Ka52/Mi-28* -bruņa pasargā no 14,7mm ložmetēju un 23mm lielgabalu uguns, REC sitēma L370-3S ''Vitebsk-25''nodrošina aizsardzību no IZRS (Igla/Sitnger )raidijumiem.
          
Bastion*-klasificējas kā unversāls triecienkompleks ,pilda pretkuģu un sauzemes mērķu satriekšanas funkcijas.(300-500km).

5 mēnešu operācija Sīrijā -Krievijai izmaksāja 33,7 miljardus RUR (apt.0,47 Miljardi $), apt.1,47milj.$ d/n ,zaudēts 1 Su-24M,1 Mi-8 un krituši 5 karēvji ( t.sk.viens pilots). aviācija veica vairāk kā 9000 lidojumu, vidēji no 50 līdz 80 lidojumu d/n.

                                                                                                     

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru