Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2022. gada 21. marts

Karadarbība, Krievijas agresija Ukrainā -I.

Krievija  2022 gada , 24.februārī  plk. 04.00 rītausmā izvērsa pilizmēra agresiju Ukrainā. Daudziem apskatniekiem un spriežot pēc TV redzētā - Krievijas ģenerāļu sejasizteiksmēm , Putina pavēle nāca kā zibens no skaidrām debesim ! Analītiķu loģiskie, skaitļu metrīkā balstītie apgalvojumi izrādijās  kļūda, liela kļūda ! Pirmkārt kļūdaini pieņemot , ka Krievijas BS koncentrētais 200.000k.  lielais formējums ir nepietiekams nosprausto mērķu sasniegšanai, patiesība balstīta militārā loģikā ! Tātad , loģikā !  Karadarbības uzsākšana ir indivīda emociju vadīts lēmums kam nav saistības ar Militāro loģiku ! Kļūda ! Kļūdains pieņemums, ka BS grupējums aprobežojas ar 200.000k. , nē, šoreiz jaskaita vis Krievijas potencionāls , vis !  Tātad 1,1 Miltonu Armija plus iekšējās drošibas struktūras: Rossgvardija, IeM utt.  aptuveni 1,3 Miljoni. Summējot visu spēka struktūrām pieejamo dzīvāspēka resursu iegūstam reāli teorētiski iespējamo skaitli: no 550.000k līdz-650.000 k. ! Slēpta visaptveroša spēka struktūru mobilizācija ļauj izvairīties no varai nepatīkamākā un riskantākā scenārija- vispārējas mobilizācijas izsludināšanas sabiedrībā !   Krievijas BS būtiska problēma ir karavīru Motivācija ! Armija vairāk kā 15 gadus atrodās ''profesionalizācijas'' procesā, apmaksa par padarīto ! Neskatoties uz izdalīto resursu apjomu un niecīgām algām civilā sektorā Krievija nav spējīga nokomplektēt un apmaksāt deklarēto armijas skaitlisko sastāvu! Uzmanību  koncentrējot elites spēku finansēšanai: gaisa-desanta, speciālās-nozīmes daļas bet pārejo Armiju finasējot pēc atlikuma principa. Citiem vārdiem , aprobežojas ar officieru un seržantu kodolu.     Karadarbībai atklājot nepatīkamus bet būtiskus sīkumus, kā zinām, Vells slēpjas sīkumos bet tie ir izšķirošie . Tie izgaismo Armijas patiesās funkcionālās spējas ! precīzāk Armijā valdošo finansu līdzekļu ''optimizācijas'' apmērus.. 

                                         

Pirmais zvans , karēvju karalauka racionu derīguma termiņi datēti ar  2017 gads ! Tātad , ir notikusi vienreizējs atrādīšnās iepirkums, tālākā rezervju atjaunošana  iztrūkst ! Nepieciešams ikgadējs 10% apjoma-atsvaidzinājums, secīgi notikusi finansu resursu iekšējā optimizācija ! Mązs bet būtisks, elements tālāk atklāj attieksmi un vispārējo praksi  Armijas Rezervju veidošanā. Aizdomas apstiprina Krievijas vēršanās pie Ķīnas ar tās ''lielveikalam'' paredzēto iepirkuma listi ! Saturs: karēvju d/n kaujaslauka racioni,apģērbs,apavi, uzkabe, bruņuvestes,medicīna, ieroči, munīcija, pat bruņojums, transports, izejmaterjāli t.sk.- eļļas, degvielas filtri, kravasmašīnu riepas ! Uzskaitītā materjālu liste tieši liecina par rezervju trūkumu kā tādu Krievijā. Secīgi, armijas mobilizācijas izvēršana ir nopietna visaptveroša problēma ! Netikai, Ukrainas RTI*- fiksē un pārtver taktiskā līmeņa informācijas apmaiņu- atvērtā radiotīklā ! Kā izrādās kaujaspējīgākie , krievu mobilie grupējumi savstarpējiem sakarım izmanto Ķīnas kompānijas ''Baofeng'' ĪV/ UĪV rokas radiostacijas !  Fakts liecina par nacionālās militārās , Armijas līmeņa vadības-sakaru-kontroles sistēmas ''Sozvezdije'' projekta caurkrišanu.... Riteņtehnika, piefiksēta  autotransporta un bruņtehnikas riteņu-riepu noārdīšanos kaujas apstākļos.  

                                       


 Cēlonis, riepu maināmā gaisa spiediena-atbalsta sistēmas atteikumi liecina, ka atsevišķās daļās un caurmērā armijā ignorējas/nolaidība/ nedēļas-mēneša ierindas eksploatācijas reglamenti , disciplīnas un kontroles trūkums  ! Armijai karadarbības uzsākšanas momentā trūka vienota darbības Plāna-mērķi kuri jasasniedz ! Konstatējami brīvi improvizācijas apstākļi ! Norāda , ka Armijas augstākā militārā pavēlniecība nav kategoriski iebildusi, apspriedusi-argumentējot  BS/SzS ne-gatavību karadarbībai . Galma''spēlēs'' , subordinācijā zemāk stāvošie pavēles neapspriež , trūkstot priekšatatam par  sasniedzamiem mērķiem-plāna trūkums ! Uzbrukums kā Putina ideja-fiks, akli izpildītāji ! ŠODIEN varam runāt , ka karadarbība objektīvi atspoguļo Krievjas- ''Zibenskara'' variantu, izpratni un izpildijumu !


 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru