Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2022. gada 27. marts

Ukraina, ārvalstu leģions.

Līdz ar Krievijas izvēsrsto agresiju Ukrainā aktualizējās ārvalstu pilsoņu, brīvprātīgo formējumu komplektēšanas jautājums. Par ārvalstu leģiona formēšanas pamatu izvēlējās ''Azov'' pulka komplektēšanas-apmācības bāzi. Dotajā momentā , zināmi lielākie leģionāru nacionālie militārie formējumi no Gruzijas un Baltkrievijas. Katra no nacionālā formējuma vienībām ir no rotas līdz bataljona lieluma vienība. Gruzijas formējumu dalība karadarbībā ir ieguvusi atzinību ar pretinieka aizmugures komunikācijās prasmīgi organizētu bruņtehnikas kolonas neitralizāšanu. Specifika, izmantojot kalnrūpniecības, industriālo, vadāmās detonācijas prasmes- IDU* -veidotu mīnulauku. Viena no presē apspriestākām tēmām ir Baltkrievijas Bs varbūtējā dalība Krievijas agresijā Ukrainā. Taālāk redzama pirmā baltkrievu leģiona rotas zvēresta došanas moments ! Katrai lielai lietai ir sākums...

                                           
                      

Kā perspektīvā ,varbūtējo notikumu attīstības gaitu ilustratīvais materjāls ir Baltkrievijas brīvprātīgo leģiona formējuma pirmā kaujas sadursme ar krievu okupantiem. Motivācija !

                                           
BLR. leģiona pirmā kauja.

Baltkrievijas  asiņainam diktatoram izlemjot ņemt dalību Krievijas agresijā var nozīmēt bājāejas sākumu. Apbruņotiem Baltkrievijas OMD karēvjiem trūkstot  ''atbrīvotāja'' misionāru motivācijai var viegli atkārtot 2.ps. k. laikā ģenerāļa A.Vlasova , Krievijas atbrīvošanas armijas tapšanas ceļu ,šodienas aktuālitātēs jau Baltkrievijas Atbrīvošanas Armijas formēšanu. Baltkrievijas Sz -armija 85% veido OMD komplektācija.  Armijas kaujaspējīgo grupējuma pamats 2  gaisa-desanta brigādes un specnozīmes vienība bet kopsummā no 15.000k. līdz 20.000 k. kaujaspējīgo durkļu. Diktatoram saskaroties ar lielu un eksitencei bīstamu nenoteiktības risku, nokomplektēts un bruņots Armijas grupējums kļūst par varbūtēju Atbrīvošanas armijas pamatu.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru