Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2012. gada 12. maijs

Itālijas-Krievijas militāri tehniskā sadarbība.

Krievijas -Itālijas militāri tehniskā sadarbība solās papildināties ar jaunu darijumu bruņtehnikas jomā. Kā ziņo Rianovosti  runa iet par 8x8 Centauro vieglo riteņtanku. Līdzšim Krievijas bruņtehnikas listē iztrūka šāda veida tehnika. Armijas skatijums uz varbūtējo karadarbību aprobežojās ar valsts robežām un tuvējo aizrobežu. Galvenais uzsvars tajā ir atvēlēts kāpurķēžu tehnikai, tankiem. Izskaidrojas ar Krievijas ģeogrāfisko apvidu un meteoloģiskiem apstākļiem. Riteņubruņtehnikai aprobežojoties ar transporta palīgfunkcijām, strēlniekiem domāto bruņtransportieru BTR-60/70/80/90 līniju. Izrādītā neraksturīgā interese  par šāda veida tehniku ir izskaidrojama ar pārbīdēm Krievijas militārajā doktrīnā. Gadijumā ar Itālijas CentauroB1 saskatāma  Krievijas vēlme veidot atbilstoši ekipētus vieglos ekspedīcijas spēkus. Šo spēku uzdevumos ietilptu ātri un galvenais efektīvi reaģēt uz Krievijas interešu aizskārumu aizrobežā. Itālijas vieglās tanketes priekšrocība ir ātrums un autonomais rādius. Uguns atbalsta iespējās neatpaliekot no tankiem ,bet paspēlējot tiem aizsardzībā. Tanketei pildot mobilās artilērijas lomu mērķu satriekšanai pielietojot analoģisku  LAHAT lāzernovades munīciju.
 Licences ražošanas izvēršani ir jastimulē izmaiņas  miltāri rūpnieciskā komplekā. Paredzamās ražotnes atrašanās vieta ir Naberežnije-Čelni ,KAMAZ rūpnīcā. Ieroču sistēma rusificētā versija nesaglabās oriģinālo ''metāla'' izpildijumu. Tai ietverot : KAMAZ dzinēju ar pārnesumkārbu , ritošo sadaļu ,bruņojumu un korpusam domāto bruņu tēraudu. Svarīgākā no sadaļām ,uguns novades sistēma tiks izstrādāta kopēji, ņemot BMP-4 ietverto kā pamatu. Centauro 8x8 riteņu bāze pielietojas arī  kājinieku kaujas mašīnā ''Freccia''
                                               KKM ''Freccia''-25mm 
    
Iespējams ka apjomīga kontrakta gadijumā Krievija iepērk licenci CentauroB1 tanketes un kkm. Freccia  ražošanai. Ar šādu rīcību panākot lūzumu riteņubruņtehnikas ražošanā. Likvidējot PSRS atstāto BTR produktu līniju. Ieguvumi militārajā jomā ir divi: tiek apgūtas modernas riteņubruņtehnikas ražošanas know-how. Pretstatā, līdzīga izstrādne prasītu salīdzinoši lielus finansu un laika resursus. Otrs, paredzamā darijuma lielumu noteiks Itālijas gatavība dalīties ar ''nodaļa-vads-rota-bataljons'' integrēto strēlnieka kaujas pārvaldes sistēmu. Krievijā esošās izstrādes šajā jomā ilglaicīgi ''buksē''.Tai ir nepieciešams iegūt ātru ''jautājuma'' risinājumu.  Dotajā momentā, Itālija ir iespējamo ārvalstu ''donoru'' saraksta spicē. Gatavība dalīties ar šo kaujaslauka know-how noteiks darijuma iznākumu. Maldīgi ir domāt ka Krieviju interesē ''metāls'' bez atbilstoša kaujas programatūras apvalciņa ! Tā kā, Rianovosti ziņa vairāk gan saistas ar starprindē lasāmo. Pārsteigums tas nau , Francijas ''Mistral'' darijuma tehniskais pielikums ir kaujas pārvaldes sistēma Senit-8. Militārā sadaļa ir ekonomiskā un politiskā svira Eiropas lielvalstu pieradināšanai.Skatot no pasaules prakses viedokļa. Līdzība redzama saistībā ar ASV ''Stryker'' brigāžu izveidi. To pamatu veido btr.''Stryker'' kuri ir Kanādas LAV-III Kodiak atvasinājumi, bet abiem pamatā ir ŠVEICES kompānijas MOWAG btr.''Piranha-III'' licences, kloni !

KKM-Kājinieku Kaujas Mašīna
BTR-BruņuTRansportieris

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru