Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2022. gada 1. maijs

Atbilde: ātri,lēti un efektīvi.

Krievija reklamē potencionāliem pircējiem spr. ''CLUB-K''/Kalibr  konteinerizēto variantu. Konteinerizācija ļauj izmantot sauzemes, dzelzceļa un jūras nesējus. Raķešu sistēmu iegūst pārsteiguma efektu. Kā redzam šodien Krievijas  viens no būtikiem triecienieročiem ir spārnotās un balsistiskās raķetes. To slēptais izvietojums , konteinerizācija ļauj izmantot tirdzniecības floti, panākot pielietojuma pārstiguma efektu. 

                                            


 ASV apzinoties jaunās karadarbības formas veica pētijumu atbilstoša ieroča meklējumos. ASV GS izpētes centrs meklēja lētu un efektīvu ieroci, problēmas risinātāju. Centra pārstāvjiem ilustrācijai minot, ka zemudenei pietiek ar torpēdas raidijumu lai nogremdētu kuģi. Atkāpe, 533mm torpēdas nestās sprāgstvielas apjoms veido 250-300kg.  Kaujas daļas svars un sprāgstvielu apjoms ir salīdzināms ar PKR bet iegūtais efekts atšķirās.    

                                          

Aviācijai arī jabūt atbilstošas efektivitātes ieročiem. Par  ''Quicksink'' ieroci kļūst vienkārša JDAM GBU31/32 aviobumba. ''Quicksink'' variantā papildus INS/GPS modulim apgādājas ar IR/CCD fināltakas(6 km) mērķa satveršanas moduli un pilnveidotu palaidēju/detonātoru.  Nodrošinot vēlamo, torpēdas efektu - 907kg JDAM/Quicksink  avb.  detonācija notiek zem kuģa kīļa. Zem ķīļa detonācijas radītā retinātā telpa trieciena un ku'ga korpusa svara ietekmē pārlauž korpusu. Gūto strukturālo bojājumu rezultātā kuģis zaudē šķērsass stabilitāti, apgāžas un nogimst. Attainotais F35A/C aviobumbu ''Quicksink'' pielietojums nodrošina netikai cīņu ar ''netradicionāls kravas''  tirdzniecības flotes kuģiem bet var izmantots pręt korvetēm, fregatēm, iznīcinātājiem. Piemēram, Krievijas JKF korvetes, fregatēm un iznīcinātājiem trūkst atbilstošu zenītieroču lai neitralizētu 22km distancē F-35 ! Vienas aviobumbas ''Quicksink'' izmaksas nepārsniedz 35.000$ ! Tātad militāra kuģa gadijumā runa iet par minimums 120-200 milj.$ vētu sistēmu kura tiek iznīcināta ar ''50 centu'' munīciju. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru