Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2022. gada 11. jūnijs

Problēma un Risinājumi.

Viena no lielākām problēmām ir agresora artilērija bet tās efektivitāte lielā mērā atkarīga no mērķkorekcijas. Pretinieka artilērijas frontes izlūkošanas uzdevumus pamatā veic BPLA ''Orlan-10'' zemo izmaksu -''50 centu'' konstrukcija, problēma ! Līdz jūnija sākumam Ukrainas Bs notriekuši vairāk kā 500 taktiskās izlūkošanas bezpilota konstrukciju. Minētais fakts ierosina pārdomas : izmaksas=rezultāts ! Ja pretinieka artilērijas uguns efektivitāti nodrošina vienreizējā pielietojuma- ''50 centu'' konstrukcija bet iznīcināšanai zenītraķete : Stinger/ Starstreak/LMM Martlet ar  līdz 100.000 $ izmaksu...Izlietotās munīcijas un satriekto konstrukciju izmaksu pretstati ir graujoši...Autors, karadarbībai nojauna aktualizējot ieroču Izmaksu jautājumu..Piemēram, .Izrēla regulāri tiek pakļauta teroristisko grupējumu raķešu raidijumiem. Problēma, raidāmo raķešu izaksas svārstās no 300$/gb līdz 3000$ /gb. kuru neitralizācija nav iespējama ar ārvalstu tirgos pastāvošo ieroču listi...Atbilde,izmaksās optimāla zenītsistēma ''Iron Dome'' ar zemcenas 40.000-50.000$/gb. zenītraķeti. Nespējot realizēt atbilstošu izmaksu  problēmas neitralizātoru nozīmētu Izrēlas satriekšanu...   

                                       
                                 Konstrukcijas ''Orlan-10''- ''50centu''koncepcija.

                                         
                                                Orlan-10 izvēršana.

 Krievijas BPLS ''Orlan-10'' modernizācijas rezultātā ietvers lāzermarķieri/iluminātoru ļaujot pielietot tiešai artilērijas lāzerkorekcijas lādiņu mērķnorādei. 
 
Lieku reizi apliecina, ka pretinieka izvēlētā ''50 centu'' taktisko bezpilotnieku koncepcija ir pamatos pareiza ! Tikai viena pretinieka segmenta, artilērijas bezpilota taktiskās izlūkošanas sistēmas degradācija ir izmaksās dārgs bet vitāli svarīgs pasākums. Bez kura neitralizācijas armijas darbība ir apgrūtināta vai saistīta... Pateicoties ārvalstu neierobežotai palīdzībai, Ukrainas Bs izdodas neitralizēt/ierobežot agresora artilērijas,  gaisa taktisko izlūkošanu , atblstoši ,veicināt Ukrainas Bs dzīvotspēju.

                                       
                                      Ukrainas Bs karēvis ar LMM''Martlet''.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru