Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2022. gada 25. jūnijs

Ukraina un sabiedrotie- 122 d/n....

Krievijas agresija Ukrainā ilgst 122 d/n -četri mēneši, līdzīgi 1/3 gada. Indikācijas norāda uz ilgstošu karadarbību...Krievijas rīcībā esošie finansu, cilvēkresursu,armijas materjāli-tehniskās rezerves uc. resursi ir pietiekoši ilgstošai karadarbībai. Jaņem vērā ka novērojamais progres pretinieka armijas ierindā un kaujas plānošānā.  Kaujaslaukā novērojama spēku koncentrēšana konkrētu mēŗku sasniegšanai.Pretinieks problēmas risināšanā sāk izmantot kompleksu pieeju: spārnoto un balistisko raķešu triecieni koncentrējas pret Naftas pārstrādes rūpnīcām, degvielas uzkrāšanas un sadales punktiem. Triecieniem praktiski neitralizējot Ukrainas armijas atbalsta remontbāzi. Perjodiski veicot raidijumus pret dzelzceļa infrastruktūru; tiltiem , depo un kravu salades parkiem. Triecienu mērķis ,apgrūtināt un pārslogot dzelzceļa infrastruktūru ,secīgi armijas apgādi. Minētie pasākumi ir ievērojami apgrūtinājuši Ukrainas funcionētspēju.Ukrainas kaimiņvalstis : Slovākija, Čehija, Rumānija kalpo kā armijas tehniskā remontbāze...Ukrainas Bs  dienvidu frontē Donbasā cīnās ar pretinieka  izveidoto pārspēku. Sīvākās kaujas Severnijdonec un Lisičansk norit ar Krievijas artilērijas un spēku pārsvaru.

                                  

 Šodien Ukrainas Bs pārspēka un aplenkuma draudu priekšā pamet pilsētu Severnijdonec atkāpjoties uz izdevīgākām pzīcijām Lisičanskā. Bet tikmērt pretinieks izvērš uzbrukumus jau Svetlodarsk un Kramatorsk pilsētām...

                                         

.Rodas jautājums, kapeic pretiniekam neskatoties uz zaudējumiem un armijā valdošo motivācijas trūkumu izdodas secīgi, soli pa solim gūt panākumus. Bruņas un artilērijas kapacitāšu nepietiekamība liek pakāpenmiski zaudēt teritorijas..Pretinieka spēks slēpjas  munīcijas rezervēs kā arī precīzo ieroču pielietojumā. Ukrainas Bs laicīgi  spēj kompensēt pretinieka pārsvaru ar vadību karēvju profesionalitāti, pašaizliedzību un esošo tehnikas apjomu prasmīgu izmantošanu-improvizāciju. Uz šāda fona izgaismojas sabiedroto piegāžu apjomi....  Lejāk pievienots Jurija Butusova videoblogs...

                                       

Sabiedroto sūtijumu apjoms skaitliski spēj tikai daļēji kompensēt zaudēto tehnikas apjomu bet nerada rezerves vai spēka pieaugumu. Piemēram: bruņtehnikā: skaitliski saņemto  230-270 -300 tanku apjoms spēj kompensēt tikai zaudētos un aizstāt laicīgi zaudētos-remontējamo kopskaitu.Artilērijas segmentā, kompensē atbilstoša skaita iznīcināto un resursu izsmēlušo stobru. Munīcijas jomā līdzīgi ,deklarēto lādiņu piegāžu apjomi nepārsniedz nedēļas racionu : 6000 lādiņi d/n x 6 =36.000 lādiņi. Lielas cerības saistijās un joprojām saistas ar ASV republikāņu izstrādāto un kopēji  ar demokrātiem pieņemto ''lend-lease''  palīdzības projektu. Jau šodien redzam, ka  ASV valdošai demokrātu administrācijai ir savdabīga izpratne, tā ir precīzi dozēta-kapilāra.

                                       
                                                ASV palīdzība un LENDLĪZE...

 Šādā IZPILDIJUMĀ runas par okupēto teritoriju atbrīvošanu, pretuzbrukumu ir lētas un tukšas runas. Vairāk adresētas pilsoņu gara uzturēšanai....Autors, Krievija karos līdz Ukraina elementāri ''asins zuduma'' dēļ IZSĪKUMA... finanses, infrastruktūra, degviela, agrārā produkcija, civiliedzīvotāju zaudējumi -bēģļi -6,5milj.(,25-30%),  karēvji, ieroču un munīcijas trūkuma apstākļos pakāpeniski zaudēs teritoriju aiz teritorijas..Nonākot pie Realitātes diktētas atziņas. Agresoram sasniedzot plānotos mērķus un apmierinot izsalkumu...Precizēsim, Tas nebūs Ukrainas zaudējums vai sakāve bet kolektīvo Rietumu , pirmkārt ASV -Pasaules kārtības kaunpilna sakāve. Ideja par ļauno balto cilvēku ar nepareizo ASVpriekšgalā ir demokrātu(sociālistu-marksistu) dominējošā vadlīnija.. ASV demokrātu skatijumā, Krievijas ''sakāve'' un netikai..... nav karalauka momentpasākums bet ir ilgtermiņa, maksimāli stiepjams process: 20-50 gadu koncepcija. Sekojam Naudai ....ASV pieņemtā 40 Miljardu $ palīdzības pakete ietver tikai 17 Miljardus $ Ukrainai no kuriem tikai 6 Miljardi $ Militārā palīdzība. Minētā palīdzība jasaņem 5 mēnešu laikā līdz Septembrim. Palīdzība kapilāra un acīmredzami nav saistīta ar principu- vērtību aizsardzību... Kā saprotam, principi un valstu teritorijas šāda skatijuma ietvaros ir pakārtota vērtība.... Krievijai ''sakaujot'' Ukrainu (ar kolektīvo Rietumu, pirmkārt ASV un Eiropas ) pasīvo palīdzību gūs ''Pirra uzvaru'' kā rezultātā valsts iegūs kāroto varenību un Z-Krievijas attīstības vektoru.  Analītiķu galvenā cerība, karadarbība apsīks bezdarba un pārtikas deficīta destabilizējošo faktoru ietekmē. Valstī valdošai FSB sistēmai jaizšķiras par finansu resursu pārdali starp diviem: karam vai iekšējās drošibas aparāta uzturēšanai.    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru