Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2022. gada 11. augusts

Ukrainas Bs un pārsteigumi.

 Pēdejās nedāļas karadarbības norise Ukrainā sagādā agresoram rindu pārsteigumu. Pirmais pārsteigumu listē ir acīmredzams PGA* sistēmu zaudējumu straujš pieaugums. Pamatojoties uz ekspertu norādēm laika posmā no 5 augusta līdz 7 augustam agresora PGA sistēma zaudē līdz 17 radiolokātoru un  mobilo zenītsistēmu. Liela daļa no zaudētām RLS ir  ZRS S-300/-400 veidojošie sistēmelementi kuru neitralizācija paralizē visas sistēmas darbību. Pārstedzoši lielie radiolokācijas un zenītsistēmu zaudējumi raisija jautājumu par izmantojamo ieroci. Ukrainas Bs pielietoja ASV palīdzības listē ietvertu bet iepriekš neminētu ieroci, pretradiolokācijas (PRLR) raķeti AGM-88B HARM. Ieroci pamatā pielieto aviācijas nesēji F-16/-18 kā arī ''Tornado''. Raķete pielietojama arī sniedzamībā liesinātā ''zeme-zeme'' variantā. Izrēla cīņai ar Sīrijas izvērsto Bekā ielējā PGA sistēmu plaši izmantoja PRL- raķešu  startu no Golānas augstienēm. Taktikas mīnusi, zaudē pielietojuma elestību, šaurs frontes sektors, ātrumu-sniedzamība nepārsniedz no 30km līdz 40 km. Pielietojumā no zemes ierocis zaudē ''agresivitāti''-fināltakas kinētisko ātrumu. Iespēja integrēt nesējā MiG-29 un Su-27 raķeti ''HARM'' pastāv pateicoties autonomam  ''meklēt un mērķēt'' caur raķeti režīmam. Savienojums ar lidaparāta analogo bortu, palaidēja  elektrotīklu veic nesējsiede. Informatīvo atsaiti ar pilotu nodrošina ātri izvēršams, kompakts, autonoms modulis.

                                       
                                    P.S. 31.08.22.-MiG-29 -0.21-0.22 sek.- piekare ar HARM.

 Abas no versijām ir dzīvotspējīgas bet konkrētas atbildes sniedz satriecamo mērķu distances. Zenītsistēmas  ''Buk''M2 , ''Pancirj''C1,''Tor'' M2 satriekšana  distancē līdz 40km, no zemes..bet ja S300/-400 , tad radiolokātoriem jaatrodas minimums no 90km līdz 110km distancē aiz frontes līnijas. Pielaide, ja S300/-400 radiolokātori satriekti minētās distancēs nozīmē , ka MiG-29 un Su-27 kļuvuši par PRLR ''HARM'' nesējiem.     

                                        

Otrs, būtisks pārsteigums ir triecieni avb.  ''Saki'' , Novofjodorofka , Krimas ps.   Aviobāzē pēc Ukrainas Bs izlūkdatiem atrodas līdz 37 lidaparāti no kuriem 18- 24 Su-30SM un 12 Su-24M kā arī līdz 7 helikopteriem. Kā pagātnes varenības atribūtika 3-4  Be-12 lidlaivas. Pārsteiguma būtība.: avb. ''Saki''  no Ukrainas kontrolētās teritorijas , potencionālā ieroča starta vietas atrodas vairāk kā 200km distancē... Agresors baudija Nesodāmības sajūtu !  No Avb.''Saki''  agresora aviācija regulēri veica lidojumus Ukrainas apšaudei... Jaacerās arī Krimas ps. simboliskā sadaļas nozīme Krievijas impēriskā ''krievu pasaules'' balsta, centrālā nozīme-''Krim naš'' ideoloģijā.

                                        

Pēc analoģijas ar ''HARM'' : Ukrainas BS arsenālā neatrodas atbilstošas sniedzamības ieroču... Spriežot pēc primāriem datiem:  avb. teritorijā notikušie ''būkšķi'' ir vienlaicīgi un atstatus izvērsti objekti.. Par varbūtējo pārsteiguma ieroci var kalpot no ražošanas līnijas saņemta bet neafišēta MLRS/M-142/-270 raķete PrSM. Perspektīvs ASV Armijas ierocis ,paredzēts novecojušo ATACMS raķešu aizstāšanai. Raķetes  PrSM ir mazapjoma  ražošanā  un joprojām notiek poļigona izmēģinājumi...Gaidāmā PrSM raķešu pieņemšana bruņojumā saistas ar 2023 gada primo dekādi...  Apstiprinot PrSM. -raķešu klātbūtni triecienā, kļūs skaidri arī nākamo Krimas ps. mērķu liste...aviobāzes, Sevastopoles JS bāze un Kerčas tilts... Rezultātā: neatgriezeniski zaudēti līdz 6-7 Su30 un līdz 6 Su24 kā arī 1 stipri bojāts , kopā eskadriļa !

                                   
                                          Triecienu radītu zaudējumu analīze.
   

PGA*-PretGaisa Aizsardzība.
ZRS*-ZenītRaķešu Sistēma.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru