Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2010. gada 5. decembris

WIKILEAKS : ASV reklāma un realitāte.

Pateicoties WikiLeaks ir atklātībā nākušas ASV praktizētās darba metodes.
flightglobal.com atsaucoties uz  WikiLeaks publicētajiem dokumentiem izgaismoja ASV praksi, maldinot sabiedroto valstis. Informācija ir saistīta ar divus gadus atpakaļ Norvēģijā izvērsto nākotnes iznīcinātāju  salīdzināšanas tenderi. Galvenie pretendenti amerikāņu F-35 un zviedru  JAS39E/F modelis. Salīdzināšana noslēdzās ar formālu F35 uzvaru.
aftenposten.no
Galvenā varoņa tēlā,  jaunradītais F35 Lighting II iznīcinātājs. Dokumentos minēts kā ASV tirgus lobisti cenšas iegalvot potencionāliem pircējiem par lidmašīnā uzstādītā AESA* radara tehnaloģisko unikalitāti. Nepatīkamākā ziņa zvieriem ASV valsts departaments neatļaus kompānijai Raytheon piegādāt AESA radarus zviedru JAS39E/F komplektācijai kamērt Norvēģija neveiks izvēli. Šādi aprīkots zviedru pretendens samazinātu tehnaloģisko atšķirību ar F-35 līdz minimumam.  Sevišķu uztraukumu ASV valsts departamentā izraisa iespējamā Norvēģijas kontrakta zaudēšana. www.embassymag.ca-Kā lai piedabū Norvēģus nopirkt F-35.  Norvēģijas atteikuma gadijumā tai sekotu Dānija un Nīderlande.   Rezultātā tiek piesaukta< NATO Ziemeļu spārna vājināšanās> problēma.


 Galvenais WikiLeaks pienesums sabiedrībai ir atziņa ka F-35 gadijumā runa nau par bruņojuma sistēmas efektivitāti un eksploatācijas ekonomisko pusi, bet par superpeļņas nodrošināšanu ASV korporācijām.

AESA* -Active Electronically Scanned Array  Aktīvā Elektoniskā Skanējuma Antena.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru