Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2012. gada 7. decembris

Šveices pulksteņmeistaru bruņojums-I.

 Ilglaicīgi ''Oerlikon Contraves'' kompānija pasaules ieroču tirgū ir pazīstama kā  35mm zenītartilērijas Skyguard/ GDF-002 ''Twin Gun'' kompleksa ražotāja.Tā uzbūvē realizētais atvērtās arhitektūras princips apvienojumā ar plūstošu modernizāciju ir tā panākuma galvenie iemesli. Katrai no Skyguard/GDF-00X sekojošām modifikācijām uzlabojumi skar ugums novadi ,artilērijas sadaļā palielinot darbības autonomiju un automatizācijas līmeni, paplašinot munīcijas nomenkalatūru utt. Klientam veicot kompleksa gala konfigurāciju atbilstoši tehniskām vēlmēm un finansēm.Kompleka artilērijas sadaļa GDF-002 ''Twin gun'' kalpo par atvasinājumu vairākām ārvalstu sistēmām.

                                 Oerlikon-Contraves, 35mm ''Twin Gun'' GDF-00X

 Japānai izveidojot MZAK  modeli 87 ,bet Dienvidāfrikas republikā kompānijai ''Danel'' veicot  35mm kompleksa apjūrošanu. Risinājums sniedz laika un finasu ekanomiju , izvēršana nesaistās ar iejaukšanos  nesēja zemklāja sadaļā ! Iegūstamās priekšrocības ,unversālums! Armijai un flotei izmantojot vienota zenītieroča konstrukcija un munīcija ! Kompānijas ''Danel''  GDF-00X unversālo adaptāciju  flotei ierosina ''Rheinmetall DeTec'' 35mm revolverlielgabala ''Skyshield-35/1'' izstrādne.  Šveices kompānijas ''Oerlikon Contraves'' piedāvātā 35mm Ahead* munīcija piesaistija kopānijas ''Rheinmetall'' uzmanību. Šveices un Vācijas kompāniju kopsadarbības pamatā ir abpusējs izdevīgums ,veicot saplūšanas darijumu un izveidojot ''Rheinmetall DeTec''* kopuzņēmumu. Vācijai iegūstot 35mm lielgabalu un ar tiem saistīto AHEAD munīcijas tehnaloģijas ,bet šveiciešiem finanses un noieta tirgu. Perspektīvā 35mm ''Skayshield''* zenītartilērijas izstrāde apvieno augstu monostobra raidijumu intensitāti ar AHEAD munīcijas sniegtām priekšrocībām. Monostobra risinājumam ļaujot tradicionālo GDF-00X artilērijas sadaļas svaru noreducēt no 6,7t. līdz aptuveni 3t ! Ieroča konstrukcijas ISO-konteinerizācija raksturojas ar autonomiju. Integrācija flotes nesējā nesaistas ar iejaukšanos korpusa zemklāja sadaļā.  2002 gadā, ASV JS veica kaujas eksperimentu -Džuljeta* ,mērķnozīme ZAK* 35/1000 ''Millennium'' tehnisko iespēju pārbaude. Interesanti, ISO standarta ieroču konteinera izvēršana ar sekojošu kaujas gatavības pārbaudi uz flotes platformas ''Sea Slice'' patērēja tikai 30 minūtes! Darbībai ietverot ,ZAK 35/1000 ''Millennium'' MDG-35/1*  izvēršana ,komutācija ar optisko UVS* MSP-500 un ķēdes funkcionālo pārbaudi ! Pielietotais ISO standarts ir īpaši aktuāls flotes atbalsta platformu gadijumos.Kompānijai ''Danel'' artilērijas GDF-00X lafetei līdzīgi kā 35/1000 ''Millennium'' ietver flotē nepieciešamo korpusa izraisīto svārstību stabilizācijas sitēmu. Viennozīmīgi , Danel/Reinmetall DeTec risinājumos stabilizācijas sistēmas ir mazāk efektīvas par flotes specializētām ,bet trūkumu ar uzviju kompensē pielietojamā Ahead munīcija. Tādejādi ļaujot izveidot cenā difirencētu produktu listi , bet galvenajos kaujas rādītājos uzrādot salīdzinoši nelielas atšķirības. Finanses, flotei domātā kompleksa 35/1000 ''Millennium'' iegādes maksa tiek vērtēta no 3,5 līdz 4,5 milj.Eiru  par artilērijas vienību*. Kompānijas ''Danel'' alternatīva ir 2-2,8 milj.$.vērta ! Izstrādei Skyshield-35 ierosinot jaunu speciālo adaptāciju , objektu aizsardzības sistēmu  MANTIS.

ZAK ''Mantis'' C-RAM (Skayshield-35)
                                             
Kompleksa ''Mantis'' C-RAM* mērķnozīme sevišķi svarīgu objektu aizsardzība ,pret artilērijas lādiņiem , mīnām un raķetēm ,komplektācijai  ietverot 6 ZAK 35/1000 , 2 UVS un 1 kVC. Funkcionāli kompleks darbojas automatizētā režīmā 24/7*.Vajadzība pēc šāda veida sistēmas radās Vācijas BS izvēršot darbību Afganistānā, Masar-I-Sharif (Mazar-i -Šarifa) un Kunduzā. Sistēmas spējās ir atklāt 3km distancē lidojošu lādiņu ar secīgu trajektorijas kalkulāciju kombinētam satriekšanas raidijumam. Darbojoties C-RAM režīmā objekta satriekšanai tiek raidīta 24- 27 lādiņu moment zalve ,to reizinot ar pārtveršanā iesaistīto stobru skaitu. Katram no lādiņam trajektorijas optimālajā posmā izvēršot 150 gatavas ''skotis''. Viena stobra zalves raidijuma rezultātā izvēršas 3900 škrošu blīva  ''metāla siena'' ko jareizina ar pārtveršanā iesaistīto stobru skaitu. Kopumā 3 vai 4 stobru moment zalvei  veidojot no 12.000 līdz 15.000 škrošu ''spieta'' kopu.  Ņemot vērā C-RAM  ''Mantis'' sistēmas komplektāciju ,iegādes izmaksas sasniedz 54 milj.Eiru. Kompleka Skyshield-35/Millennium/ moduļveida izpildijums ļauj veidod brīvi konfigurējamas sistēmas, MZAK Skyranger-35/1. Ieguvumi ko sniedz AHEAD munīcija ir mērķu satriekšanas izmaksas . Tipveida kaujas lidmašīnas ,helikoptera ,bezpilota lidaparāta vai spārnotās raķetes satriekšanai izmanto 10-24 lādiņu zalvi, patērējot no 2000 līdz 4800 $  !! Piemēram japiemin ka kompaktākās zenītraķetes  Stinger /RBS-70 ''Bolid''/Mistrale-2 iegādes cena ir no 30.000$ līdz 160.000 $ ! Izmantojamā Ahead munīcija ļauj pārvērst mazefektīvo BPLA un spārnoto raķešu medīšanu par patīkamu nodarbi !     



MZAK*-Mobilais ZenītArtilērijas Kompleks
ZAK*-ZenītArtilērijas Kompleks
UVS*-Uguns Vadības Sistēma
KVC*-Komandu Vadības Cerntrs
par artilērijas vienību*- sistēmas minimālā komplektācija 2 ZAK +1UVC /KVC  vai 1+1, no 15 līdz 17 milj.Eiru .
Rheinmetall DeTec*-Rheinmetall Defence Technalogy .
GDF-002/3/4/5/6/7/8-modifikācijas.
AHEAD*-Advanced Hit Efficiency And Destruction--Perspektīvā , Paaugstinātas efefektivitātes trāpijuma -iznīcināšanas munīcija.
 C-RAM*-Counter -Rocket ,Artilleri and Mortar--Pret-Raķešu , Artilērijas un Mīnmetēju lādiņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru