Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2017. gada 22. janvāris

Ķīnas bezpilotu aparātu eksports.

 Pasaulē  novērojas zemas intensitātes karu pieaugums. Raksturojošie kompsaucēji karadarbības netradicionālā forma kurai izpaliek regulāro armiju sarežītā organizātoriskā un vadības vertikāle.
Valstis kuru teritorijā norit šāda veida karadarbība Pakistāna,Iraka,Ēģipte,Alžīra,Lībija,Afganistāna. Mali,Nigērija,Sudāna,Dienvid Sudāna,Kenija,Somālija,Jemena,Sīrija, Kā perspektīvās karadarbības valsts Saud Arābija, bet bijušā PSRS telpā Azerbedžāna,Kazahija,Tadžikistāna,Uzbekistāna. Specifiskā karadarabība veido labvēlīgu nišu bezpilota lidaparātu noietam. Tādām valstīm kā SaudArābija,Katara,AAE,Ēģipte,Iraka,Lībija,Alžīra,Nigērija izrādot interesi par ASV bezpilota aparātu Predator/Reaper iepirkumu. Lielākajā vairākumā šo valstu interese netiek apmierināta vai iegādes proces saistas ar vairāku gadu ilgu rindu.Tādām valstīm kā Iraka,AAE, Ēģipte veicot šo lidaparātu analogu ekspress iegādes Ķīnā. Apskatot Ķīnas BPLS piedāvājuma listi. Ķīna atšķirībā no ASV BPLS ''Predator'' āti piegādā savus CaiHong-3/-4/-5''Pterodactil'' analogus. Tādas valstis kā Pakistāna,Irāka,Ēģipte,AAE,Kirgīzija,Kazahija iegādājas Ķīnas analogus pateicoties piedāvājuma kompleksai paketei lidaparāts+vadības sistēma: radiohorizonta+ setelīta reatranslācijas kanāli, ''Baidu''/GPS/Glonass-signālnavigācija ar atbilstošu pielāgotu vadāmo ieroču listi.


Ķīnas pakete piesaita netikai ar termiņiem un iegādes cenu , bet arī ar klientam piedāvāto tehnaloģiju listi. Galvenais elements, setelīta retranslācijas kanālu piedāvājums ! Paver eksplotantam pārvaldīt BPL aiz 300-500km robežas. Šāds svarīgs elements ir pakļauts ASV tehnaloģiju ierobežojumu listei,bet vitāli svarigs tādām valstīm kā Pakistāna,Ēģipte,Irāka un citām kuru teritoriju ģeometriskais lielums izvirza ieroča aizhorizonta pārvaldes prasības. Tehniskās īpašības kuras nav gatavas piedāvāt ASV. Svarīgs noietu veicinošs elements ir piedāvāto ieroču liste, lāzerkorekcijas VR un ''Baidu'' signālnavigācijas  mazsvara JDAM avb.analogi. Spriežot pēc eksploatantu sniegtām atziņām Ķīnas BPLAS iegūs arvien lielāku atzinību jaunatīstības valstu vidū. Atkāpe, gadijumā ar bezpilota lidaparātiem ASV vēlme kavēt tehnaloģiju izplatību nozīmē tirgus zaudēšanu,precīzāk tā atdošanu Ķīnai. Iemesls ,Ķīnas bezpilota lidaparāti izmanto nacionālo tehnaloģisko bāzi tai skaitā MZP atbalsta paketi : retranslācijas kanāli, signālnavigācija.                                                              




                                                                                                                             

                                                     

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru