Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2017. gada 29. janvāris

Krievija, Mig-35 propagandas piemērs.

Krievijas ziņu kanāli prezentē kārtējo ''jaunu'' taktisko-iznīcinātāju MiG-35. To pozicionē kā P4++ lidaparātu. Kārtējais ''bez ārvalsta analoga'' ar pārākuma īpašibām. Propagandas kanālos MiG35tiek salīdzināts  ar F-35 uzskaitot sekojošus raksturlielumus:maksimālais ātrums, manevrs,uzlaboti bezdūmu dzinēji, minimizēta signatūra*, AESA radars un ''lāzeieroči''.  MiG-29 modernizācijas programa aizsākās 2007/-08 gadā ,bet jau 2010. gadā Indijas Gs piloti iepazinās klātienē ar lidaparātu. MiG-29M/-35 radīšana saistas ar Indijas 2011.gada izsludināto MRCA konkursu kurā Krievijas modelis tehniskos raksturlielumos pārliecinoši paspēlēja ārvalstu analogiem. 2017 gada paziņojumam par MiG-35 ražošanas uzsākšanu un to iepirkumu Krievijas Gs vajadzībām slēpj vairākus cēloņus.Viens no galveniem, atklāj objektīvu ekonomisko un tehnisko varēšanu. Modeļa MiG-29M/-35 ražošana ir saistīta ar MIG ražošanas glābšanu. ,bet otrais cerības uz varbūtējo Indijas Gs tirgus apgūšanu. Detaļās, 2018 gadā uzsāksies MiG-35 ražošana Krievijas Gs paredzot iepirkt līdz 170 lidaparātus. Atsaucoties uz armijas ''Krasnaja zvezda'' avīzes rakstā minēto , Krievijas Gs paredzētie pirmie 30 MiG-35 būs tehniskajā aprīkojumā liesināti , trūks AESA radars ! Tātad 2021gada Krievijas Gs MiG-35 ierindas paraugs atpaliks no saviem ārvalstu analogiem tehniskajā aprīkojumā !  Indijas Gs parka atsvidzināšna notiek ar Francijas ''Rafael'' partiju iepirkumiem. Gaidāmajā 100+ lidaprātu iedādē priekšplānā izvirzās F-16Viper un F/A-18E/F ''ASH'' ražošanu Indijā. Salīdzinot ierindas ārvalstu analogus ar MiG-35.  
  

Apskatot AESA radarus , ierindas eksplotācija notiek ASV un Japānas Gs ,bet sākot no 2014 gada Francijas, Lielbritānijas,Taivanas, D-Korejas, Singapūras Gs. Pieminētā optiskās lokācijas sitēmu OLS-35 tehniskos raksturlielumos paspēlē ASV un Eiropas analogiem. Informācijas miksēšanas un  datu apraidē tehniski atpaliek no analogiem. Pieminētais ierocis ''lāzelielgabals'' ir propagandas elements ar iekšējā patēriņa vektoru. Atšifrējas kā zem labā motorpārvalka izvietots OLS-K elements. Paredzēts sauzemes, jūras mērķu atklāšanai* un lāzeriluminēšanai. Kā blakus funkcijas veic DIRCM tuvcīņas ''gaiss-gaiss'' raķešu realizācijas minimizāciju*. Prognozējams ,ka tehnaloģija ietver riskus kuru pamatu veido ārvalstu cietvielu lāzerdiožu* izmantošana. Ietvertais OLS-K risinājums pretstatā konteinerizētiem ''Litening'' moduļiem ir eksploatācijā un apkopē dārgāks. Risinājums atgādina civilā aviācijas gaisakuģos un helikopteros pielietoto DIRCM ''Guardian''. 2016 gadā- ''Guardian'' sistēmas ražošana sasniedza 1000 vienību robežu. Atskatam, P4++ modernizācijas modeļi Krievijā savos pirmsākumos pozicionējās kā ārvalstu līdzinieku tehniskie pretspēlētāji. Abos gadijumos tehnaloģiskā sacensībā ir cietuši neveiksmi: Su-35 pret F/A-18E/F ASH vai MiG-35 pret F-16V /JAS-39E/F/Taifun /Rafael.  Acīm redzamā tehnaloģiskā sakāve,tātad neefektīva,nekompetenta tehnaloģiskā un ražošanas politika tiek kompensēta ar propagandas ''anologof net'' !

AESA*-Aktīvi Elektroniski Skanējošā Antena.
minimizēta signatūra *-no EAV 6-7m2 uz 3m2 izskaidrojas ar apšuvuma virsmā izmantoto oglekļa šķiedru.
mērķu atklāšanai*-sauzemes 20km, jūras 40km ,lāzeriluminēšana ,līdz 20km.
 DIRCM*-Direct IR Conter Measures/ Tēmēta IS PretDarbība (PretPasākumi).
lāzerdiodes*- nomaina elektriskā loka izlādes lampas ļaujot pāriet no traucējuma radīšanas uz mērķētu mazjaudas enerģētisko pretdardbību.                                                

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru