Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2019. gada 16. septembris

Jaunā Enerģētiskā realitāte !

2019 gada 13. aprilī (melnā piekdiena) Jemenas Hutsi cīnītāji relizēja dronu-bezpilota lidaparātu kordinētu triecienu pret Saud Arābijas naftas ieguves un pārstrādes kapacitātēm.Pasaules militāros iepirkumos bagātākā valsts nav spējusi saprast, neskatoties uz vairākkārtējiem veiksmīgiem pielietojumiem -demonstrējumiem, ieroču attīstības tendenci ! Saistībā ar arābu pasauli tas nav pārsteigusms ,bet saistībā ar algotiem ārvalstu militāriem padomniekiem.....Karaļnams nav veltijis uzmanību apdraudējuma varbūtībai un veicis atbilstošus pretpasākumus stratēģiski svarīga infrastruktūras objekta aizsardzībai.  Iepirkusi elementārākos pret-dronu,  pret-bezpilota automatizētās aizsardzības sitēmas. Jemenas, husitu kaujiniekiem ir legālas un morālas tiesības uzbrukt pretinieka infrastruktūras objektiem. Saud Arābija karadarbībai Jemenā ir koloniāla kara raksturs kuru ilgstoši atbalsta tās sabiedrotie. Nolaidība kura robežojas ar noziedzību ,satriekti nozīmīgi enerģētiskās infrastruktūras objekti izraisot īslaicīgu naftas piegāžu pārtraukumus , fakts !  Pirmie apgalvojumi, uzbrukumā izmantoti līdz 20 dronu, pielietotā ''ieroču'' summārās izmaksas: no 5000 līdz 20.000$ x20=100.000$ -400.000$ ,bet iegūtais kumulatīvais efekts =10/30.000.000.000 $ !!! Pēc papildus ziņām, Infrastruktūras objekts atrodas no Jemenas robežas vairāk kā 500km distancē.,dziļā aizmugurē ! Dronu izmantošana nozīmē, hutsītiem  radniecīgu, simpatizējošu cilšu aktīvu vai pasīvu līdzdalību. Fakta konstatācija nozīmē trauksmes zvanu Saudu karaļnamamā.

                                                 
 Saud Arābija iegūst un eksportē no 9,5-10,5 milj. barelu.d/n , nodarītās skādes apmērs no 4 līdz 5,5 milj.bar.d/n sarukums-5% no Pasaules Naftas patēriņa un 50% no valsts Eksporta apjoma.


                                                 
2019 gadā šāda ziņa neizraisa tirgos vētrainu paniku ar cenas nekavējošu spirālveida augšupeju! Cēlonis , ASV slānekļa naftas urbumi kuri ''aktivizējas'' līdz ar  negatīvās ziņas un cenas pieaugumu tirgos, atsaucība no 1 d/n  līdz 30 d/n ieguves maksimuma sasniegšanai. Maikla Pompeo vēsts: ASV ieguve kompensēs naftas apjoma trūkumus starptautiskā tirgū , lasīt , aizpildīs radušos tirgus nišu... ASV prezidents D.Tramps  paziņo par valsts stratēģisko naftas rezervju laišanu tirgū....SaudArābijai nāksies zaudēto atkarot ar apjoma un pircēju veicinošu atlaižu cenas politku ,bet kurš būs tas kurš atdos savu tirgus daļu ? Cīņa ! Tātad , gaidāma apjomīga naftas cenu lejupeja......Milžu cīņas zaudētāji ir vājākie tirgus spēlētāji- Krievija.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru