Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2020. gada 16. aprīlis

Ukraina, patruļmunīcija.

Ukraina, ''Defence Express''  ziņu vietne , kompānijā ''Atlan-avia'' izstrādāta oriģināla patruļmunīcija. Konstrukcija atkārto SnS aviācijas triecienmunīcijā ietvertos uzbūves principus. Piemēram ,ASV -''Viper Strike '' vai Turcijas BPLA nestā MAM-L/C munīcija, svara  ekonomijas nolūkos trūkst dzinējiekārtas. Nesējplatformas ešalonam pildot munīcijas primārā kinētiskā impulsa uzdevumu. Izstrādātā ''Grim'' /Pērkons/ patruļmunīcija ir vairākos tehniskos raksturlielumos pārāka par Izrēlas VR''SpikeER'' . Dzinēja klātbūtne veido 70% no raķetes svara ! Ukrainas kompānijai piedāvājot  patiesi inovatīvu risinājumu. Krustojot dronu tehnaloģiju ar bezdzinēju munīciju ! Rezultātā  ar mikroresursiem  iegūstot no zemes startējošas , bet ar aviācijas munīcijas sniedzamības raksturlielumiem. Pretstatā ''Spike ER''-''ViperStrike''-MAM munīcijai  nav saitīta ar konkrēta mērķa satriekšanas ''laika logu''.  2016 gada Azerbidžānas-Armēnijas lokālā konfliktā ,''Spike-ER'' veiksmīgs pielietojums saitas ar izlūkotiem, stacionāriem ,apvidū neaizsargātiem un manevrā pasīviem mērķiem.


Piemēram ,''Grim'' pretstatā ''Spike-ER'' izceļas ar būtiskām priekšrocībām. ''SpikeER'' kaujaslauka pielietojums saistās ar precīzi izlūkota, eksponēšanā ilgu ''laika logu''. Mērķim nav aizsargātu pozīciju vai manevra taku.*  Patruļmunīcijai ''Grim'' pateicoties ietverto risinājumu summai:  līdz 1h ilga dežūra, izmanto ''novērot-atklāt-satriekt'' principu. Pateicoties ''laika loga'' ierobežojumu minimizācijai nodrošina pretinieka kaujastehnikas vai to grupu  psihaloģiskā ''terora iebiedēšanas'' funkcijas. Ilustrācijai,  Turcijas BPLA pielietojums Sīrijā un Lībijā rizraisija pretineika spēku vidū  '' terora iebiedēšanas'' efektu. Kompaktā un moduļveida uzbūve nodrošina sistēmas zemās iegādes izmaksas un slēptu transportēšanu un pielietojumu. Pēc konstruktoru teiktā , droni (kvadrokopteri) ļauj nodrošināt kvalitatīvu ,no REP aizsargātu RF-datu apmaiņu....Piemēram,''SpikeER''-  līdzīgs RF- datu apmaiņas kanāls.

manevra taku*-bruņtehnikas manevrs meža stigās vai pilsētas apbūvē bloķē vai minimizē pielietojuma efektu.

patruļmunīcija*-janorāda , ka  2019 gadā,Sīrijā, Damaskas priekšpilsētā 2 ''Pancirj''S1 satriekšana noritēja ar uzbūvē primitīva, elektrodzinēja darbināma - ELBit/''SkyStriker'' patruļmunīcijas palīdzību.

Loitering munition/ patruļmunīcija*-pretēji mazgabarīta raķetēm izceļas ar salīdzinoši zemiem ātrumiem 120-160km/h nodrošina ilgu klātbūtnes laiku ,   ''medijošā vanaga princips'' =klātbūte-novērot -atklāt-satriekt.                           

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru