Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2022. gada 9. aprīlis

Atpazīšana , izglītības jautājums.

 Līdz ar agressora iebrukšanu, Ukrainā izvērsās civilā pretošanās kustība. Demonstrētā negatavība ilgstošai karadarbībai aktualizeja tautā militārās izglītības disciplīnu: tehnikas modeļu un mērķnozīmes pielietojuma kā arī munīcijas atpazīšanas jautājums. Jaatzīmē, ka tautas aktīvitātāšu rezultātā pretinieka pamestā tehnika tiek kolekcionēta vai iznīcināta. Realitātē , lauksimnieku veiktais pretinieka tehnikas ''iepļāvuma'' skaitliskais apjoms un nomenkalatūra var sacensties ar nelielu valstu armijām !  Vairākos gadijumos pretinieka tehnikas iznīcināšana ir bijusi pārsteidzīga un nelietderīga. Galvenokārt to attiecinot uz sarežģītākiem  pretinieka tehnikas modeļiem. Laika gaitā uzsverot, ka katra pamesta tehnikas vienība pretinieka nekontrolētā apvidū pirmkārt ir saglabājama nodošanai  Ukrainas BS. 

                                              


Atkāpei, līdz apriļa sākumama Ukrainas BS ieguva 130 kaujai derīgu tanku kam japieskaita KKM/BTR ! *  Minēto trūkumu novēršanai sabiedrībā izvēršot informēšanas un instruktāžas pasākumus. Tālāk pievienotā video, tehnikas modeļu atpazīšana kā arī sevišķa uzmanība pievēršot mīnu ieroču nomenkalatūrai. Krievijai apvidus mīnēšanai izmantojot jaunākā parauga  ZUS ''Zemledelie'' - 122mm, 50 stobru , zalvju uguns distancionālās mīnēšanas sitēmu. 

                                            


Apvidus mīnēšanai izmantojot pretkājinieku un prettanku mīnas. Reaktīvo lādiņiem ietverot mīnu- ķekara kaujas daļas. Izvēršamo mīnu lauku uzdevums bloķēt vai saistīt pretinieka spēkus apvidū. Manevra noliegšana paver iespēju koncentrēt artilērijas uguni fiksēto rajonu. Jaunākā parauga distancionāli pārvaladāmas vai ar iepriekš iestatītu laika soli nodrošina pretiniekam taktisko inicatīvu.  Mīnu pielietojums ļauj kanalizēt -vadīt pretinieka spēkus sev vēlamā virzienā......Mīnu ieroču pielietojums izvirza pretspēlētāja spēkiem pretmīnu -atbloķēšanas tehnikas klātbūtni kaujas ierindā un gatavību pielietot. Autors, klasisks ilustratīvs piemērs, ka atsauksme uz lietderīgo idiotu parakstītām konvencijām par pretkājinieku mīnām (nevadāmām) un ķekarieroču munīciju,  karā -karalaukā nedarbojas ! Uzvar un priekšrocības gūst  tas kam IR ! Atceramies, ka Pasaules vadošās ieroču ražotāju un eksporta valstis šādas tukšas konvencijas nav parakstijušas. Kara laikā skaistie cēlie konvenciju papīri nesargā ! Ukrainas piemērā redzam, ka ķekarmunīcijas trūkums un vērojamās nepilnības mīnu ieroču jomā ir viens no faktoriem kuri būtiski ierobežo pretestības arsenālu. Nespējot saistīt pretinieka manevru apvidū tiek būtiski liesināts galvenais aizsardzības ierocis, artilērijas uguns efektivitāte ! Trūkumu kompensējot ar kontaktcīņu.......    

130 tanku * -te jaatgādina, ka 130 konfoiscētiem tankiem japiesnkaita 615 iznīcinātie....=745 ! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru