Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2022. gada 16. aprīlis

Ukraina ,situācija frontē.

 Krievijas Tv kārtējais ''kultivātors'' ziņa par panākumiem Doņeckas frontē  !  Vēstijuma pamats, Krievijas elitārā Kantemirovas motorizētā divīzija forsē upi Severnij Doņec.  Video redzam 2020 gadā no rezervēm atjauninātos, gāzturbīnu: T-80BVM.


                                         

                                         Izjuma, Kantemirova div. T-80 forsē ūdens šķērsli. 

Pieminētā Kantemirovas divizijas  tanku T80 kolona-12. 04. ir satriekta. Atkāpe,  gāzturbīnas T80 redzams bez reserves degvielas tvertnēm,  ierobežojais elements 480l/h uz asfaltēta ceļa bet grants vai lauka takas apstākļos 550/600l/h ,degvielas autonomija-2h ! Līdzīga aina vērojama citā Donbasa sektorā.

                                     

 Agresora militārie fomējumi joprojām ir vāji  kordinēti. Pamats, organizātoriska un tehniska rakstura cēloņi.  Lielākajā vairumā personālsastāva  kaujas spars, motivācijas līmenis ir zems. Ilustratīvā video, ukraiņu karēvi konficējuši kārtējo bruņtehnikas eksemplāru. Bruņmašīna ,''Tīģeris'' tiek pamests braukšanas kārtībā ar pilnu dagvielas bāku. 

                                        

Svaigākā ziņa daudz neatšķiras no iepriekšējām. Agresora kaujas grupas cieš sakāvi. Sadursmē pēc pirmiem zaudējumiem panikā pamet  kaujai gatavu tehniku. Ukrainas Bs papildinot bruņtehnikas arsenālu ar BTR-80 un BMP-3. Pretiniekam konfiscētās kaujai gatavās bruņtehnikas apjoms ir pārsniedzis 210 vienības no kurien vairāk kā 3/4 veido tanki. Agresora veiktā spēku pārgrupēšana, koncentrēšana nav nesusi gaidīto efektu. Galvenās kaujas norit Donbasa reģionā un  ostas pilsētā Mariopolē-Azovstaļ metalurģijas rūpnīcas ''kvartālā''.  Agresora aviācijas aktivitāte  ir sarukusi, pamatā aprobežojas ar 20km pierobežu- Donbasa reģionu un Mariopoli. Pretiniekam, Donbasa aizsardzības robežu apspiešanai piesaistot  vidējā rādiusa  Tu-22M3 bumvedējus. Izskaidrojas ar laukumu izstrādei nepieciešamo- 20t.  kravas celtspēju.   

                                       

Ukrainas Bs  aizsardzībā noturot inicatīvu. Pamatā, ar mobilās aizsardzības taktiku izdodas saistīt un iznīcināt pretinieka mobilās kaujas grupas.  To nodrošina valsts teritorijas lielums, ļaujot izvairīties no sadursmes ar spēkos pārāku pretinieku.Veicot pretinieka ''ievilkšanu'' ar pēcāku nodrošinājumu daļu satriekšanu.  Ukraiņu aktivitātēs ir saskatāma NATO p. gs. 80 gadu: ''cīņa ar otro ešalonu'' koncepcija, tikai citiem līdzekļiem. Informācijai , Ukrainas Bs  veiksmīgi kombinējot statisko un mobilo aizsardzību -51 d/n laikā krituši no 2000 līdz 3000 karēvju. Janorāda, ka armijas dzīvāspēka zaudējumi ir aptuveni, smagākās kaujas norit aplenkumā -Mariopolē.

                                         

 Par zaudējumiem bruņtehnikā varam tikai secināt pēc prasības piegādāt bruņtehniku. Zaudējumi ir bet nav lieli vai katastrofiski. Galvenā problēma ir bruņtehnikas parka eksploatācijas noturība un spēja kaujas apstākļos novērst bojājumus. Jaņem vērā ,ka vairums no tankuremonta rūpnīcām ir kļuvušas par aviācijas un spārnoto raķešu triecienu mērķiem.Atjaunošanas remontdarbus piesakās veikt Slovākija, Čēhija un Polija. PSRS bruņtehnikas, konkrēti T-64 tanku modeļu eksploatācijas noturība ir zema. Kaujas zaudējumiem japieskaita eksploatācijas tehniskie atteikumi , summā liesinot tanku parku. Ukrainā, tanku jautājumu saasina sākotnēji ''nelielais'' 600-900 tanku parks. Jaatzīmē ,ka līdz  12.03.22. Ukraina kaujās zaudējusi 76 tankus bet pretiniekam konfiscējusi 120 tankus , summā 44 tanku, pozitīvā bilance ! Provizoriski ,varam apgalvot, ka kaujās zaudētiem 76 tankiem pieskaitām virtuāli n24 (n-x) tehnisko atteikumu rezultātā zaudētās vienības, precīzāk 1/4 tanku zaudējumu ir tehniskie atteikumi. Bruņtehnikas jautājumu saasina mobilizācija , tanki un bruņtehnika vajadzīga jaunveidojamām daļām. Ukrainas tanku zaudējumu apjomu (100+)  liekot pretstatā agresora tanku zaudējumiem 800 iznīcināti +150 konficēti =950 tanku . Citā metrikā : 75 % no sākotnēji operācijai koncentrētā ,apt. 1250 tanku triecienformējuma. Minētās proporcijas objektīvi atspoguļo uzbrukuma+ nekompetenci pret aizsardzība+ kompetence taktikas pielietojumu. Neskatoties uz iespaidīgiem dzīvāspēka un tehnikas zaudējumiem agresora tehniskā potencionāla rezerves ir būtiski lielākas. Bruņtehnikas aizstāšana var notikt pieteikami ātri bet problēma ir ekipāžu komplektācija ! Tīklā gūstamā vizuală , ilustratīvā informācija pārklājas ar izdzīvojušo stāstiem ģenerē tālejošu demotivācijas kumulatīvo efektu.      

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru