Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2022. gada 5. aprīlis

Ukrainas Bs ,prettanku ieroču specifika-I.

 Izvērstā karadarbība pret Ukrainu sniedza iespēju pārbaudīt nacionālā ražojuma PTRS ''Stunga'' pielietojuma efektivitāti. Kā redzams ilustratīvos video , pielietojas efektīvi ! Sistēmas tehniskie lielumi: svars , novades princips, raķetes ātrums un sniedzamība. Organizātoriskais pamats : mobilā .taktiskā prettanku-reid grupa, ieroču kodolu veido 1-2 PTRS ''Stunga'' ar kopējo 6-12 PTR racionu.  Ieroča, PTRS ''Stunga /-P'' galvenie trūkumi : starta statīva+vadības moduļa svars 32,5kg +29,5kg  , izvērtā veidā -62kg  bet  reserves ''patronas'' penālis ar raķeti -29,5kg . Kā saprotam, mobilitāte un kaujas gatavība pielietojumam tiek nodrošināta tikai atrodoties uz transportplatformas.  Sistēmas pārvietošana -mobilitāte ietver 2  savrupus soļus: Transportēšana un Izvēršana. Transpotēšanas laikā sistēma nav pielietojama, atbilstoši grupa pakļauta pretinieka bruņtehnikas uguns apdraudējumam.  Mobilās Reid Grupas veido  mobilās aizsardzības pamatu.  Galvenie darbības apvidi pusstepes , labi pārskatāmi klajumi. Grupu transportlīdzekļu parku veido: 4x4 apvidnieki/kvadrocikli uc. tehnikas paraugi. Darbības plānošana neaprobežojas ar grupas taktiskās izlūkošanas līdzekļiem,  t.sk. kvadrokopterus-dronu bet arī ārejo avotu informāciju.. Kaujas plāna pamats: ''sit un bēdz'' , izvairīties no sadursmes ar spēkos pārāka pretinieka spēkiem. Liesināt tā spēkus un kaujas garu. Redzam, ka grupas apkalpes ierindnieka tehniskā neizglītotība piešķir  ''Stunga'' -1 raidijuma ''piena ceļu''. Citiem vārdiem,- 20.000$ zaudējumu un pretuguns risku. Situāciju glābj pielietojuma lielā distance no 4000m līdz 5500m un agresora armijā valdošais vispārējais bardaks . Pretinieka  preventīvie pasākumi ,virzības maršrutā, izlūkiem vai avioizlūkošanai(bezpilota) uzmanību var piesaistīt nelielie apvidus paaugstinājumi kā apdraudējuma perspektīvais vektors. Pretinieks preventīvi :  autonomi, ierindas-mobilo mīnmetēju izmantošana bet integrēti, aviācijas uguns atbalsts. 

                                           

                                                    PTRS ''STUNGA'' praktisks pielietojums.


 Otrajā video ,redzam gaisā karājošos triecienhelikoptera KA52  satriekšanas moments. Jau atkal pievēršam uzmanību PTRS izvietojumam, raidītās raķetes lidojuma taka ir vienāda vai augstāka par mērķi -30m+ augstums. 

                                             

                                                 KA52-satriekšanas moments.

Veiksmīgā  triecienhelikoptera KA52 satriekšana tikai norāda uz agresora armijā valdošo problēmu dziļumu. Elementāra kļūda, mazticami, ka līdzīga situācijā  nonāktu PSRS karaskolas beidzēji. Ukrainas Bs mobilās aizsardzības reidgrupas demonstrē izcilus panākumus ! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru