Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2013. gada 17. novembris

Čehijas militārā industrija-II.

 Arsenālam ExcaliburArmy piedāvājot pasaulē plaši izplatīto PSRS bruņtehnikas modeļu modernizācijas programas. Jaņem vērā ka šī modeļa bruņtehnikas vienības aptver iespaidīgu valstu loku.Vairums no tām nau spējīgas veikt jaunas tehniskas iepirkumus ,bet ir vitāli nepieciešama tehnika kura atbilstu mūsdienu prasībām. Kompānijai ExcaliburArmy piedāvājot novērst BMP-1/2 saimei raksturīgos trūkumus, vājo aizsardzību no lielkalibra lodēm un prettanku granātmetēju raidijumiem.Uzsvars tiek likts uz aizsardzības līmeņa audzēšanu ,bet bruņojumu saglabājot nemainīgu.
Platformas ''Tatra'' 8x8 bāze kalpo par pamatu dažādām artilērijas un raķešu sistēmām . Šodien ''Tatra'' šasiju piekares elementi tiek papildināti ar ASV autobūves pienesumu. Ražošanā saglabājot oriģinālo un ārvalstu piekares.Nacionālās industrijas pienesums armijai izpaužas platformu jaunradē. Dalība Afganistānā izvirza Čehijas militārai autobūvei prasību pēc atbilstošas tehnikas.Ilustrācijai, Čehijas speciālo spēku vienībai tiek radīta Afganistānas karateātrim piemērota 5t. kravnesības reida platforma Tatra 815 SOT. Tehnisko 815 SOT izstrādi var salīdzināt ar britu 1 milj.GBP vērto Jakal/Coyot paaugstinātas kravnesības reidplatformu. Protams, platforma 815 SOT ir  netikai mazāk komplicēta ,bet arī par 2/3 lētāka ! Čehu vīzija  815SOT piedāvā klientam sekojošus ieguvumus: iegādē un eksploatācijā lētu transportlīdzekli.Nelielās izmaksas ļauj veidot mazskaitlīgas, ātras ar lielu apvidus caurgājamību apvelītas manevrējošu strēlnieku grupas. Lielākie ieguvumi saistas ar šasijas kravnesību ļaujot apveltīt 5-6 karēvju grupu ar lielu nesamo ieroču klāstu, degvielas(1500km), munīcijas un provianta autonomiju. Platformu kaujas autonomijas faktors veicina jaunu organizātorisko formu ieviešanu, ierindai adaptējot speciālās nozīmes spēku organizātoriskos elementus.

                                          Afganistāna ,čehu speciālās nozīmes transports.
Oriģinālās ''Tatra'' piekares saglabāšana saitsas ar neatkarīgu eksporta potenciālu.
Augststais tehnaloģiskais līmenis ,kvalitāte un ražotāja neatkarība bija iemesls kapeic Indija un daudzas citas valstis izvēlas ''Tatra'' par artilērijas un raķešsistēmu nesējplatformu.


                                       
 Armijas kompleksie modernizācijas darbi skar Čehijas GS zenītsistēmu 2K12 ''KUB''. Ņemot vērā ekonomisko faktoru modernizācija paredz aizstāt resursu izsmēlušās zenītraķetes ar kompaktākām Itālijas ražotām''ASPIDE''. Spriežot pēc demonstrētā čehi ir atraduši optimālu mazcenas tehnikas modernizācijas risinājumu. Nemainot ugunsnovades radiolokātora konstrukciju, bet atsvaidzinot radioelektrionisko elemantu bāzi un munīcijas nomenkalatūru ar raķetēm''ASPIDE''. Zenītkompleksu 2K12''Kub''modernizācijas programa sola nākotnē lielas dividendes. Izskaidrojas ar zenītsistēmas 2k12 ''Kub'' izplatību ārvalstīs un to resursa atjaunošanas nepieciešamību. Čehijas militārā radiotehniskā industrija var lepoties ar augsti intelekuālu produktu radīšanu. Zīmols ''Tesla-Pardubice''/ERA pazīstams militārās aprindās ar pasīvās radioelektroniskās lokācijas sistēmu : KRTP-81,86,91,96 Ramona,Tamāra,Bopar,Vega līniju. Ražotie signālizlūkošanas kompleksi nodrošina līdz 200-300 gaisa, sauzemes vai jūrā izvietotu emisijas objektu atklāšanu un to ģeotelpisko kordināšu noteikšanu līdz 450km distancei. Militārās industrijas inženieru tehniskam korpusam sniedzot iervērojamu  pienesumu valsts resursu ekonomijai.
                                                                                           

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru