Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2015. gada 21. aprīlis

Radioelektroniskā cīņa-I.


Informātikas laikmets militārā jomā raksturojas ar tīkla principu ieviešanu ,IP-adresēm. Atsevišķai kaujas platformai un to nesamiem ieročiem tiekot integrētiem vienotā kaujas internetā. Iespēju pamatu veido  dažāda mēķnozīmes un caurlaides datu līnijas,piemēram: Links-11,-16,-22 utt. Datu apmaiņa un atbilstoša  informācijas apstrādes programatūra ļauj veidot komplicētu kaujas bildi kurā tiek attainoti ģeotelpiskie dati, savas /svešas platformas un to raidītais bruņojums* utt. Kaujas datu tīkliem apvienojot platformu ģenerētos datus ar sekojošu to apstrādi un vizualizāciju radija jaunu terminu, tīkā bāzēta karadarbība. Tātad,mūsdienu tehnaloģiskās karadarbības pamatu veido informatīvā atsaite, datu līnija, tās noturība ir kritisks kaujas lielums. Lielvalstu risinājumi vienotās kaujas bildes izveidē atšķiras no mazvalstu risinājumiem.

Flotes CEC- Tīklā bāzēta karadarbība.

 Informācijas kvalitatīvais piesātinājums ir atkarīgs no valsts rīcībā esošo tehnisko sensoru skaita un kvalitātes. Piemēram par informācijas devējiem kalpo: sauzemes ,jūras, aviācijas ,kosmosa RLS ,REPS,RESI  sistēmas. Kaujaslauka taktikā līmenī kaujasmašīnu un karēvja nesamie personālie sensori. Autors ,izlaižot informācijas sijāšanas programatūras specifiku. Aiz datu līnijām seko otrs tīklā bāzetai karadarbībai kritiski svarīgs elements- ģeotelpiskie dati, atbalsta punkts ! Katrs no sistēmas kritiski svarīgiem elemetiem atrodas kādā no radioviļņu diapozoniem. Tātad sitēmas funkcionālā noturība būs atkarīga no vājāko,pretdarbībai pakļauto elementu noturības.

un to raidītais bruņojums*-viedā munīcija ar interaktīvo atsaiti apveltīta ar IP adresi un divirzienu datu līniju. Sniedz munīcijas pārtēmēšanas iespēju trasē. Pirmoreiz šāda munīcija izmatojas Lībijas specoperācijas ''Odissey Dawn'' laikā.  ASV un britu Flote izmanto interaktīvi pārvaldāmas ''Tomahawk'' /TALM.                                           

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru