Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2015. gada 8. maijs

9 maijs, BRUŅTEHNIKA un plāni-I.

Krievija,  9 maijā tiek svinēta lokālā Uzvaras diena.  PSRS tradicionāli 9.maija svētki kalpoja par  varbūtējo pretinieku miltārās iebiedēšas pasākumu.  PSRS tehniskiem interesentiem 9.maijā kļuva publiski pieejama militāro izstrādņu jaunumi. Krievijai kā mantinieciei turpinot saglabāt pagātnes vērtības. To attiecinot netikai uz publicēšanas veidu ,bet arī uz izrādes centrālo elementu nemainību laikā. 2015 gada 9.maijs kļust vēsturisks Krievijas armijai ar deklaratīvu pāreju uz jaunu bruņtehnikas platformu. T-14/15 ''Armata'' šasijai kļustot par vienotu tanku ,kaujas mašīnu, mobilās artilērijas un nodrošinājuma-atbalsta platformu pamatu. Parādes tehnikas elementi starprindes vēstī ka ''uzsvars lauri'' BS pārabruņošanas programā tiek Armijai. Armijas komandējošām aprindām izsakoties ka T-14/15''Armata'' platformām līdz 2020 gadam ir javeido 70% no bruņtehnikas parka ! Atkāpei, 2020 gada Valsts pārapbruņojuma programa paredzēja tērēt līdz 360 miljardi Eiro. Turpmāk izvērstā karadarbība pret Ukrainu izraisa spēcīgu korekciju finansēs. Piezīmei , deklarētais %-apjoms ir jareiķina no 3000 līdz 5000 tanku lielā ''papīra'' parka. Funkcionālā apritē atrodas aptuveni 1400  modernu* tanku.


Grandiozie pārabruņošanas plāni atduras pret reālām finansu iespējām. Bruņtehnika, tanki T-14 un KKM-T15 neapšaubāmi sniedz jaunu tehnisku pienesumu bruņtehnikas jomā. Pirmkārt to saistot ar tankā ietverto autonomo,bezapkalpes ieroča moduli. ''Armata'' ietver Krievijas mašīnbūvei daudzus jauninājumus: dzinējbūvē, piekarē, elektronikā, munīcijā, bruņā ,aktīvā aizsardzībā utt. Jaunās izstrādes elementu tiražēšana saistas ar apjomīgām starata investīcijām.  Tradicionāli katram jaunam modelim ir jāpārvas strata finansu slieksnis. Vērojamā tendence, jo komplicētāks modelis jo slieksnis augstāks tam  atbilstoši izraisot apjoma sarukumu. Pamatā vēlamos apjoma rādītājus sasniedzot ar tehniskās iespējās liesināta modeļa palīdzību. No Krievijas tankubūves vēstures. Modeļa T-90A iepirkuma cena valsts Bs svārstijās no 74 milj.Rur līdz 118milj.Rur(3,2milj.$). Abos cenas gadijumos tanka aizsardzības  neparēdzēja ietvērt aktīvo aizsardzību ''Arena'' ,bet dārgākajā ietvēra d/n kaujai nepieciešamos termovīzorus. Tieši cenas slieksnis ierosināja armiju pievērsties iespējās un iegādē lētākiem T-72BM3 modeļiem.

                                                     
 Jaunās šasijas izstrādātājs ir ''Uralvagonzavod''. Pilotprojekta ralizācijai un pirmās demostrāciju partijai rūpnīca bez valsts atvēlētā finansējuma ir piesaistijusi perspektīvā pasūtijuma apjomam ''privātās'' investīcijas. Viens no grandiozo plānu korekcijas iemesliem ir ārvalstu noteiktās sankcijas kuru ietekmē Krievija piedzīvo ievērojamas finansu sarežģijumus. To nepietiekamība galarezultātā liek pārskatīt militāros attīstības plānus. Piemērs, ''Alfa bank'' investīcijas ''Uralvagonzavod'' ir apdraudētas sakarā ar valsts pārskata''Armata'' platformu iepirkuma apjomiem..bankrotēšana !

T14-gaidāmā cena iekšējam tirgum no 5 milj $ lidz 6 milj.$ par vienību.270-300milj.RUR (4 vien -1,1 MiljardsRUR(2015.05) Atzīmei T-90S-BS iegādes cena 2,84-3,2 milj.$ ir dārgi ,priekšroku dodot T-72 BM3 modernizācijai !
1400 modernu*-atbilstoši aprīkoti aizsardzība ,navigācija ,sakari un tehniskais aprīkojums nodrošina darbību d/n  un sliktos meteoapstākļos.                                                  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru