Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2015. gada 4. maijs

Radioelektroniskā cīņa-V.

Apkopojot iepriekš teikto. Ir redzams ka REP klātbūtne karadarbības laukā iespaido sadursmes iznākumu. Pretinieks kura rīcībā atrodas pietiekami attīstīti REP līdzekļi un izglītots personāls spēj sarežģīt pretiniekam veicamo uzdevumu. Nepretendējot uz apsalūtu dominanci REP jomā arī lokālā kara teātra līmenī REP risina spēku aizsardzības un uzbrukuma potencionāla vairotāja funkcijas. Pretinieks iesaitoties REP ''spēka sadursmē''*  daļēji zaudē savu spēku vadības kvalitāti. Izskaidrojas ar ''rungas divu galu'' principu. Pretspēlētāju radiotīkli pārklāj aptuveni vienādus diapozonus. Abpusēji, pretinieki N1-N2 automatizētās REP sistēmas apspiež-māna radot rēgsignālus ,ielikņus izlūkotos diapozonus. Sarežģītā ētera vidē savu signālu izdalīšana ir maksimāli apgrūtināta veidojot laika aizturi.  Karadarbības ''īsākā ceļa'' loģika liek mēklēt vienkāršākus un efektivākus problēmu risināšanas ceļus. Pagājušā gs.80-90 gadu tehnaloģiskais līmenis bija nepietiekami efektīvs cīņai ar daudzskaitlīgiem, mobiliem kaujaslauka EM-emisijas objektiem. Pretdarbībai aprobežojoties ar PGA sistēmas atslēgelementu: KVC, RLS ,Uv-RLS neitralizāciju.

                                                    AARGM-''HARM''AGM-88E.

Iemesli , pastāv atbilstoš satriekšanas ierocis PRLR HARM. Kardarbība Dienvidslāvijā uzrādija PRLR- HARM trakā suņa ''blaknes'',par upuri var kļūt neprofila EM-emisijas objekts. Par tādu var kalpot: civilās apraides radiomasts, TV, šūntelefonu apraide tātad, jebkurš EM-emisijas objekts. Izmaksu slieksnim kalpojot par vienu no galveniem  EM-emisijas otršķirīgu objektu apkarošanas šķēršļiem.Sākot no 2013 gada tehnaloģiskais progress ļauj radīt pietiekami lētu EM-emisijas objektu satriekšanas ieroci : aviobumbas JDAM kuru  GPS signālnovades kanāls papildināts ar pašnovadi uz EM-emisijas objektu. Risinājums nodrošina pietiekami lētu un masveida ieroci, Ieroča mērķlistei pārklājot visus iespējamos EM-objektus: RLS,Uv-RLS,KVC, REP stacijas , kuģus utt.

spēka sadursmē*- signālcīņa, pretdarbība un ''pretdarbība -pretdarbība'' skar (ierobežo) savu vadības kanālu darbību.  Problēma tiek risināta divos veidos : šodien, pretinieka fiziska satriekšana un tuvējās nākotnes pilnspektra pārklājumā. Otrajā gadijumā nedalot radiofrakvences: radio,TV,Internets, kosmiskie sakari, radiolokācija . Visaptveroša spektra Apraide(vienotā laukā) notiek arī aizņemtajā spektrā , brīvajā laika vienībā izmetot '' IP-paketi''.  Ētera-Laika-paketes apraide notiks līdz ar precīzā laika sinhronizācijas iespējām, programatūras un datoru palidzību. Apraidei iztrūkst radiostacijas to funkcijas pilda programatūra un minētie ''neprofila'' palīglīdzekļi. Lai to panāktu ir nepieciešams kvalitatīvāks laika pārvaldes instruments. Patērētājām atbilstoši profilējumam saņemot vajadzīgo civilo vai kaujas- Internetu. Jautājums atduras fundamentālās zinātnes Laika vienību menedžmentā un kriptogrāfijā. Šodienas tradicionālā skatijumā apraide nenotiek jo iztrūkst  fiksēta (platjoslu) frekvenču spektra ir tikai fona troksnis/db.

EM-emisijas*-Elektro Magnētiskās emisjas objekti, aktīvi izstarojoši.
PRLR*-PretRadioLokācijas Raķete
HARM*- AGM-88E raķetes iegādes cena  no 750.000 $. līdz 1.0 milj.++$ .Ietver datu apraides kanālu ,signalnavigāciju, pašnovadi uz EM-emisijas objektu un fināltakas aktīvo mikroviļnu RLS pašnovadi.  Sniedzamība 60j.j.-111km.(M2-660m/s) 30-35km ( M4,5-1000m/s -1400m/s)
Tātad iepretim vienkāršam uz EM-emisijas pašnovedi principa vietā nāk 4 novades kanāli : avioplatformas ,precīzāk gan platformas+ TBK ģeotelpiskie izlūkdati par obektu un novade uz tā ģeotelpisko punktu (objekta apvidu +/-10m), trajektorijas vidū dublējas ar pašnovade uz  objekta EM- emisiju ,finālā aktīvā mikroviļnu RLS ''mērķa tēlu''. Mērķim iztrūkstot EM-emisija ,VR turpina ''iet'' ģeotelpisko punktu, ar RLS aktivizāciju fināltakā. Iztrūkstot ''emisijai +mērķtēlam'' raķete detonē geotelpiskā punktā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru