Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2018. gada 26. novembris

Ukrainas JS zaudē 3 kuģus.

25 novembrī Ukrainas JS sadursmē ar Krievijas JS patruļkuģiem zaudē 3 flotes vienības. Bēdīgā iznākuma cēloņi ir meklējami juridiska rakstura pilnvarās. Kā liecina Krievijas JS  pārtvertās radiosarunas Ukrainas platformām sastopot agresīvu pretdarbību un mēģinājumus fiziski bojāt kuģus, ar radiopieprasijumu vērsušies pēc atļaujas pašaizsardzībai pielietot ieročus. Kritiski īsā laika sprīdī, aptuveni 20min. laikā minētā atļauja nav saņemta ,rezultātā kuģus pārņēma pretinieks. Krievijas minētie argumenti ir nepamatoti. Azovas jūras akvatorija pēc pastāvošās vienošanās ir kopējās lietošanas ūdeņi ar robežu trūkumu. Ar minēto sadursmi Krievija demonstrē ,ka tā vēlas lai kopējie ūdeņi kļūtu par Krievijas iekšējo jūru. Atgadijums lieku reizi apliecina cik svarīga ir JS ar reglamentu atrunāta pilnvaru robežas. Kuģim nonākot tieša apdraudējuma ietekmē tā kapteinim ir javic viss iespējamais kuģa aizsardzībai, to veikšanai nav nepieciešams saņemt atļauju !


 Realitātē, Ukrainas JS platformu un piemērotu ieroču kā arī joprojām nesakārtotā iekšējā vide ar  reglamantu bez skaidri fiksētām atbildības robežām ģenerē jūtīgus militāros un politiskos zaudejumus. Krievijas JS veiktais uzbrukums ļauj fiksēt tiešu tās BS agresiju pret Ukrainu. Darbības ir vērtējamas kā pirātiskas, teroristiskas kuru neitralizācija veicama ar mērķētas uguns palīdzību. Turpmāk Ukrainas JS kuģu klātbūtne Azovas jūras akvatorijā un Kerčas šauruma izmantošana ir veicama ar atklāta spēka pielietojuma metodēm pretējā gadijumā Ukraina zaudēs piekļuvi Azovas jūrai. Situācija kalpo par spožu ilustratīvo paraugu kad pretinieks zina un izmanto vājos punktus ,atbilstoša bruņojuma trukums* utt. Redzam aktiera Alekseja Serebrokova definētās krievu pasaules pamatvērtības: spēks, nekaunība un rupjība. Kerčas krīze nozīmē arī pārbaudijumu Ukrainas patroniem ASV, Lielbritānijai,Francija utt. Tās saturs, vai vārdi ir pamatoti ar darbiem. Lai novērstu Krievijas nodomus pārvērst Azovas jūru par iekšējo jūru sabiedrotiem ir nepieciešams veikt demonstratīvu karakuģu ievešanu Azovas jūrā caur Kerčas j.šaurumu ar to apliecinot starptautisko jūras tiesību atjaunošanu.

atbilstoša bruņojuma trūkums*- Krievijas JS veiktā sagrābšanas operācija ir  kompleksa plāna  sastāvdaļa kurā dalību ņēma Robežsardze /FSB* +JKS un GS. No gaisa spēkiem dalību ņemā Su-25 kā arī  triecienhelikopteri Ka-52.
FSB*-Federaļnaja Služba Bezopasnosti/ Fedarālais Dorošibas Dienasts.
                                                

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru