Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2021. gada 30. oktobris

Ukraina ,''Bayraktar'' pielietojums un atbalsis.

Ukrainas Bs. okupētā Donbasa reģionā pirmoreiz  izmantoja karadarbībā no Turcijas iepirktos ''Bayraktar". Bezpilotnieku pielietojot kontrbaterijas cīņā- 122mm artilērijas sistēmas D30 atklāšanai un satriekšanai. Kā ikdienas norma ir Krievijas armijas un tās albalstīto kaujinieku nesodītas, provakātoriskās darbības. Ukrainai iztrūkstot atbilstošam ieročiem un kaujiniekiem nesaņemot pienācīgu atbildi ,nekaunībai ir progressējoša līkne. Taktikā atkārtojot teroristisko grupu algoritmus ar kuriem ikdienā sastopas Izrēlas Bs.  Pretinieks, naidīgās aktivitātes izvērš no civilpersonu aizsega vai civilapbūves ielokā.  Atbilstoši, artilērijas atbilde- cietēji būs civilpersonas vai apbūve, ģenerējot pretinieka propagandai nepieciešamo pienesumu. Ilustratīvā video, redzam  izvērstu 122mm artilērijas D30 haubici ar 3-4 apkalpi. 

                                             


Pēc  70mm MAM-C aviobumbas raidijuma novērojam, ka 3 no 4 apkalpes locekļiem pamet trieciena vietu. Ģenerētais rezultāts daudziem var izraisīt vilšanos , artilērijas iekārta un lielākā daļa apkalpes nav skarta, neefektīvi !  Varam piekrist , ka mazkalībra- 70mm MAM-C (6.5kg) neatbilst  izvēlētā mērķa veidolam.

                                             


 Vienlaicīgi jaacerās , ka Ukrainas -Turcijas  ''Bayraktar'' iegādes darijumā ievērojama daļa izmaksu veidoja divu veidu MAM-L /-C munīcija.  Autors, mazkalibra munīcijas izvēli diktēja citi loģiski apsvērumi. Viens no tiem: iznīcināta apkalpe nev spējīga nodot vēstijumu, dalīties ar  savu izdzīvošanas pieredzi ! Kā zinām, karēvja kaujas sparu veido tā fiziskā un garīgā sadaļa.   Pretiniekam sniegtais vēstijums: turpmāk, civilpersonu un apbūves izmantošana neglābs no satriekšanas ! Protams  BPLA''Bayraktar'' un munīcijas nozīmi nedrīkst pārvērtēt bet neapšaubāms ir fakts ,ka Ukrainas Bs nomenkalatūrā ir parādijies viens no asimetriskiem kariem nepieciešamiem precīziem ieročiem. Ukrainas Bs veiksmīgā BPLA- ieroča  demonstrācija izraisija Eiropas-NATO valtīs atbalsis.Vai būtu jabrīnās, ka Vācija nepieminot Krieviju un ignorējot notikuma kontekstu* pauž raizes par konflika eskalāciju ! ASV valsts departaments akcentēja Krievijas destruktīvo łomu un norādija uz Ukrainas Bs likumīgu pretreakciju.

ignorējot notikuma kontekstu*- klaja vienošanās pārkāpšana( n-kārtējā ): lielkalibra ieroču izmantošana 122mm artilērija ... 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru