Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 22. maijs

2011.gada modeļa VĀCIJAS BS--Algotņi.

 Kopš 2009 gada noris Vācijas BS reformēšana. Izvirzītais mērķis pāriet no obligātā militārā dienastra uz algoto karēvju komplektācijas sistēmu. Plāni paredzēja samazināt personālsastāvu no 250.000 līdz 160.000 karēvjiem, precīzāk 90.000 vai gandrīz 1/3 no sākotnējā  kopskaita. Lielākās ieroču šķiras statusu turpinātu saglabāt sauzemes spēki -Armija ar 90.000 karēvju lielu personālsastāvu. Perspektīvā iegūstot līdz 14.000 karēvju lielu ārvalstīs pielietojamu kontingentu.
Sākotnējie personālsastāva plāni koriģejās palielinot skaitli līdz 185.000 karēvjiem ,tajos iekļaujot arī 5000-15.000 brīvprātīgos kuru atalgojums būtu 750/1100 Eiru mēnesī.  
Negaidīti ir parādijušies zemūdens akmeņi - KARĒVJA TIRGUS CENA ir armijas problēma. Pilsoņa- Dzimtenes aizsardzības pienākumu aizstājot ar algotā darba principu Vācija ir sadūrusies ar neperedzētu problēmu. Produkta kvalitāte un cena(karēvis /cena). Vācija ir augsti attīstīta valsts ar sociālā iztikas minimuma slieksni 1400/1600 Eiru mēnesī . Problēma ir tā ka etniskais vācietis nau gatavs par šādu minimālo līgum algu pakļaut sevi karalauka riskam. Militārā līgumstrādnieka sociālais status Vācu sabiedribā ir ļoti zems. Galvenais gūstamais pluss, valdība iegūst instrumentu kura pielietošana ārvalstīs nesaista strikti politiski ierobežojumi.  Ar to saprotot karadarbību aizjūrā-Afganistāna,Irāka,Lībija utt.. Otrs pluss, notiekot plānotam  valsts pilsoņa(es) atsvešināšanas procesam no valsts, valdība vairs nesaskarsies ar plašiem sabiedrīskās domas protestiem. Man vienalga ! Šai sakarā Bundeswehr rekrutēšanas centrs ir nācis pie slēdziena algot ārvalstniekus,citu ES valstu pilsoņus, kuri nāk no sociāli mazāk attīstītām valstīm. Piedāvātais atalgojums ir pietiekami konkurētspējīgs salīdzinot ar austrum Eiropas valstīs esošo . Atsaucoties uz vācu žurnālu FOCUS no 2011 gada 1 jūlija būs iespējams pieteikties ārvalstniekiem dienēt Bundesverā. From July 1, 2011, Germany’s Bundeswehr will start recruiting foreigners. Every foreign national who lives in Germany and does not not have German citizenship will be able to serve in the Bundeswehr. “The German Ministry of Defence has prepared a reform of the army. It accepts the service of foreigners in its army,” according to Focus.   Kā pirmie kuri reaģēja uz jauno ziņu ir Polija un domājams tās piemēram sekos LATVIJAS, LIETUVAS pilsoņi un militārpersonas ar militāro pieredzi.
Kā pamats ir jamin ikdienas atalgojums un sociālās garantijas, pensija ieskaitot. Ilustrācijai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru