Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2011. gada 7. maijs

ARKTISKO spēku izbūve II.

Krievija, Kolas p.s. atrodas JS galvenā bāze Severomorska. Neaizsalstoša flotes osta nodrošina Krievijas piekļuvi okeānam. Flotes zemūdens komponente veic regulārus treniņus arktikajos platumu grādos. Krievijas tirdzniecības flotes rīcībā atrodas 8 kodolenerģētiskie ledlauži. Šādu kuģu esamība vien norāda uz nozīmi kādu atvēl Arktikai valsts attīstības plānos. Militārā jomā paredzot līdz 2020 gadam  izveidot speciālo arktisko brigādi ar atbilstošu tehniskā ekipējuma klāstu. Par brigādes bāzes vietu tiek minēta Somijas un Norvēģijas pierobežā esošā Pečengas pilsēta ar tajā  dislocēto-200.motorizēto strēlnieku brigādi.  Izvēles vieta nau nejauša, tā atrodas Pečengas upes neaizsalstošajā grīvas līcī.  Sekojoši, Mistral platformu izbūvei ir saistība ar Krievijas  plāniem ARKTIKĀ. Krievijas intereses pārklājas ar kimiņos esošo, Norvēģiju. Galvenā interešu saskarsmes vieta Svalbar salu arhipelāgs. Neskaidrības ir saistībā ar Medvežij salu (Lāča sala) par kuras piederību Krievijai ir savs viedoklis.
Norvēģija, ņemot vērā klimatiskās izmaiņas Arktikā un Krievijas aktivitātes ,veic flotes modernizāciju. Kā pirmais projekts jamin 5 AEGYS* Fridtjof Nansen fregašu izbūvi. Kuriem sekos 10.000 t. unversālā desanta platforma ar 15.000 t. flotes atbalsta tankeri. Tādejāti iezīmējot izmaiņas valsts aizsardzības stratēģijā. Uzsvaru liekot uz valsts interešu aizsargāšanu  energoresursiem bagātā Arktikas reģionā.
  
AEGYS*-(Idžis)-Pazistams kā kuģu vienotā uguns vadības sistēma kuras pamats ir RLS P-FAR*  (Pasīvi-elektroniski Fāzētais Antenas Režģis ).
Izšķir vairākas modifikācijas, jaunākajā tiek izmantota A-FAR* antenas.  
A-FAR*-Aktīvi -elektroniski Fāzētais Antenas Režģis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru