Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2011. gada 23. maijs

N5.Cīņa ar bruņutehniku-šodien++

 PTRK ir nemanāmi pārkvalificējušies par pretinieka personāla satriekšanas līdzekli. To aplecina karadarbība Afganistānā. Kā iepriekš minēts  PTRK M-98 Javelin  ietver autonomo pašnovades principu. Autonomijas principam piemīt kā spēcīgās tā vājās puses. Sīkāk skatīt N4. Izrēla ir valsts kurai ir savs skatijums uz kaujaslauka problēmu risināšanu. Savu ieroču radīšanas pamatos ielkot ikdienas reālo kaujas praksi.
Izrēlas ieroču ražotāji  Israel’s Rafael Advanced Defense Systems radija patiesi unikālu izstrādājumu atbilstot vissām mūsdienu kaujaslauka prasībām. Turklāt ir pielietojams kā tradicionālā, tā netradicionālā karadarbībā. Prettanku raķete SPIKE savā uzbūvē apvieno divus novades principus. Mērķi kuri atrodas taisnās redzamības robežās ir satriecami izmantojot Lock on befor launch*, bet reljefa aizsegā esošu mērķu satriekšanai izmantojot trajektorijas korekcijas režīmu  Fire, Observ and update after launch*. Tehniski pašnovades bloks sevī ietver duālā spektra infrasarkano un 1.0 m.Pix CCD videokameru ar optiskās šķiedras kabeļa atsaiti. Optiskās šķiedras kabelim veicot interaktīvās atsaites funkciju.

Tādejādi PTRK SPIKE operātoras tiek apveltīts ar līdzšim nebijušām iespējām pārvaldīt raķeti aiz taisnās redzamibas robežām. Šads režīms ieguva apzīmējumu man on the loop*- cilvēks smailē, jeb cilvēka acis un prāts piedalās raķetes mērķizvēlē. Turpmākais jau saistas ar PTRK Spike integrāciju ciparotajās* kaujaslauka pārvaldes sistēmās. Pateicoties Spike fenomenālai precizitātei tā gūst plašu atzinību netradicionļalajā karadarbības sfērā. Netradicionālu mērķu satriekšana.
 Spike raķetes ietver rindu modifikāciju MR/LR/ER kuru galvenā atšķirība ir lidojuma tālums --2500m/4000m /8000m. Salīdzinājumā ar M-98 Javelin raķete Spike-MR izceļas ar pieņamu cenu -20.000 USD/par vienību. Protams nedrīkst nepieminēt ka  raķetes cena atspoguļo pielietoto tehnaloģiju kopumu.
Lidzvērtīgi salīdzināšanas eksemplāri ir Javelin un Spike MR/LR.  Autonomajā variantā Spike MR pretiniekam pielietojot pretdarbības līdzekļus vienozīmīgi paspēlē Jevelin raķetēm. Raķetes konstruktori ir veiksmīgi atraduši tehnaloģisko nišu, rezultātā raķetes LR variants saglabājot MR varianta masas/gabarītu rādītājus sasniedz 4000m robežu, bet novades sistēmu papildinājuši ar interaktīvo optisko atsaiti.  
Izrēlas raķešražotāji pateicoties Spaik-MR/LR/ER līnijai piedzīvo īstu uzvarasgājienu. Lielākais no vinētiem kontraktiem saistās ar Indiju kur aci pret aci sastapās Javelin v Spike.
Indiešu izvēle - Spike. Eiropā vienīgās ASV izstrādājumu pircējas, Lielbritānija un Īrija, Lietuva.
Jaunumi, Spike nomenkalatūra papildinās ar karēvja atbalsta raķetēm, paredzot aizstāt esošos rokas granātmetējus. ASV JKK  izmēģina tuvās darbības 750-1200m Spike-SR.--MINI SPIKE.
 Paredzams ka Spike-SR kļūs par strēlnieka kaujaslauka standarta precīzo ieroci. Par labu šādam apgalvojumam kalpo raķetes salīdzinoši zemā cena -5000 USD/gb
.
ciparotajās*-izmantojas kā žargons, saprotot ciparu signāla apstrādi- mūsdienu sakaru sistēmu pamats.
  Fire,Observ and update after launch*.- šaut, novērot un koriģēt pēc starta.
Lock on befor launch*-slēgmērķa fiksēšana pirms starta. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru