Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 18. septembris

Zviedru adaptīvā signatūra.

 Londonas  DSEi 2011* aizsardzības tehnaloģiju izstādē ,Zviedri piedāvā kārtējo tehnaloģisko jaunumu. Mūsdienu karatehnika aprīkota ar IS 3-5um* un UV 8-12um* diapozonā strādājošiem optiskiem sensoriem. Siltumvīzijas(uv) iekārtas strādā 8-12 um diapozonā un to galvenā priekšrocība , spēja izdalīt pat nelielu* siltumkontrastainu objektu uz apkārtējās vides fona.Atklāšanas procesu maz ietekmē vides metostāvoklis un gadalaika sezona kā arī izmantojamās inženiertehniskās* aplikācijas. Siltumvīzija padarija karadarbības norisi iespējamu naktī un kaujas vides piesārņojuma apstākļos.  Pielietojums triecienieročos ļauj vadāmām  raķetēm atrast un satriekt pretinieka bruņtehniku autonomā vai interaktīvās atsaites režīmā. BeA Sistems kopēji ar Zviedrijas Defence Materiel Administration (FMV)* demonstrē adaptīvo maskēšanās tehniku. Kā lejāk parādīts video pielikumā, tehnaloģija ļauj ģenerēt 3 režīmus. Maskēšanās pilnībā sakļaujoties ar vides fonu, deformēt* vai imitēt --.pretinieka,, draudzīgo,, vai  neitrālu tehniku. Tehnaloģijas pamatā, sadzīvē izmantojami polimēru savienojumi. Tehniskais izpildijums ietver sviestmaizes uzbūvi, vairākslāņu polimēra pārklājumam atrodoties virspusē, kuriem zemāk seko sildelementi/dzesētāji Konstrukcijai ļaujot izmainīt un noturēt objekta siltuma ,,etalon tēlu,,-- zem 70*C robežas. Šādas izmaiņas rada kardinālas pārmaiņas militārajā nozarē.  ADAPTIV tehnaloģijai piemīt milzīgas ,,spēka reizinātāja,, īpašības. Ļaujot pasargāt savu tehniku un objektus no pretinieka izlūkošas līdzekļiem. Bruņutehnika,helikopteri un kuģi kuri aprīkota ar šādu maskēšanās aplikāciju palielina savu izdzīvotspēju.  Galvenokārt palielina imūnitāti pret raķetēm kuru pašnovadē izmantojas infrasarkanā-vizualizācijas tehnika*. Tehnaloģijas izmantošana aviācijā aprobežojas ar helikopteriem, pamatā tas izskaidrojams ar svaru.

                                       Adaptiv maskēšanās tehnaloģija.

Zviedru piedāvātā tehnaloģija ir sarežģītāka par analoģisku Izrēlas izstrādi .Atšķirība : šūnveidu modularitāte pretēji aplikācijas monolīt elementiem. Ģeometriskie izmēri ir galvenā tehnaloģiskā atšķirība un taktiskā priekšrocība. Mazizmēra šūnas ir  imitēšanas un atdarināšanas tehnikas pamats.
Imitējamā pretinieka bruņtehnika atrodas datora etalonu listē.  Ekipāžai izvēloties taktiskai situācijai piemērotāko : maskēšanās, deformēšana , imitēšana.
Pilnīga maskēšanās izmantojama klasiskajam kaujaslaukam jo iztrūkst  pieņemamu atdarināmo tēlu.
Aktivizēta virsmas maskēšanās režīmu bruņmašina/tanks kļūst neievainojams artilērijas lādiņiem* ar autonomo  infrasarkano vizuālā tēla* pašnovadi. Problēmas rodas pretanku raķetēm kurās izmanto mazāk jūtīgu pašnovades IVT* tehnaloģiju. To pielietošanas procesā palielinās neveiksmīgo šāvienu skaits. Kauja pilsētā , bruņtehnikai esot slēpnī spēj imitēt mašīnas vraku ,metāla konstrukcijas, mucas etalonu utt. Izrēlas monolīto aplikācijas elementu gadijumā pastāv 2 režīmi : slēptais un deformētais
 Pielietojums ārpus tiešā kaujas lauka, svarīgu stacionāru infrastruktūras un armijas objektu maskēšanai.
Šinī variantā ekonomiski pieņemamāks ir Izrēlas monolīto aplikāciju pielietojums. Tehnaloģija ļauj neitralizēt spārnoto raķešu punktveida triecienus labi zināmiem ,stacionāriem mērķiem.

 Turpinājums  saistībā ar šo jomu būs apskatīts kādā no sekojošiem rakstiem, Inteklektuālo ieroču  neitralizācija.

 Londonas-  Defence Systems and Equipment International (DSEI)*- Starpt. Aizsardzības sistēmu un ekipējuma izstāde.
Infrasarkanā Vizuālā Tēla*(IVT)- Imagine InfraRed.(IIR)--8-12um/15um

deformēta*-izprotam kā grūti nodefinējama, nesaprotama(neatpazīstama) fragmenta radīšana.
 Taktikā: deformēts,, etalon tēls,, saistas ar laika patēriņu (apdomāšana) un kļūdainu lēmumu pieņemšanu.

imitēta*/atdarināt , maldināt, mānīt/ -konkrēti atdarināt pretiniekam atpazīstamus un nodefinējamus etalon tēlus : savējais (apdraudējums-0)/neitrāls (mazs apdraudējums)/vides objekts(nekaitīgs)
Taktiski: paver ļoti plašas pretinieka maldināšanas iespējas.

nelielu*-izprotam ka runa iet par signāla un fona attiecību reālā vidē. Konkrētie rādītāji ir 4 rādītāju summa: IS/UV teh. parametri, objekta tips ( bruņtehnika, helikopters,cilvēks,suns utt.) , vide (lietus ,sniegs, t*,vējš) un distance.
lādiņiem*-pamatā tapeic ka tiek izmantoti maza laukuma un vienkāršas uzbūves IVT sensorelementi apvienojumā ar īso,autonomo selekcijas laiku.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru