Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2013. gada 12. marts

Meklējot ekipējumu.

Krievija ,  procesā esošā BS modernizācija skar tehnisko un karēvja ekipējumu. Sevišķi aktuāls ir Krievijas karēvja ekipējums.Izmaiņām solot nomainīt 40 gadu izdienas slieksni pārkāpušo bāzes komplektāciju. Paraugu pārskats . Armijas karavīra ekipējumam atspoguļojot racionālo dizainu, funkcionalitāti, prasību pēc optimāla mikroklimata un nacionālās industrijas tehnaloģisko varēšanu. Karēvja ekipējumu sadalot 3 daļās : a)- apavi, apģērbs, uzkabes elementi. b)- aizsardzība (bruņuveste,ķivere,briles ,cimdi ,speciālā balistiskā veļa,ķīmisko aizsardzību*) c)-ieroči un tehniskie līdzekļi(tēmeklis-rācija, utt.) Karēvja lauka formas auduma ražošana problēma ir dārgo, sinētisko,elpojošo ePTFE membrānas dārdzība.Tirgu ko pazīstam ar zīmola ikonu ''Gore-Tex''.


                                       Karēvja perspektīvais ekipējums ''Ratņik'' .

Francija kompānijai ''Simpa-tex'' piedāvājot līdzīgu membrān ''auduma'' risinājumu. Kompānijas kuras specializējas membrāntehnaloģijā:;  eVent, OutDry utt. Ķīna, spriežot pēc ziņām ir pabeigusi savas armijas pārģērbšanu un pāraušanu nacionālā ''hi-tec'' apģērbā .Reālu ierindas daļu ''uzvalciņa'' izturības pārbaudes noritēja ekstremālos -40*C+vējšs lauka apstākļos. Krievijai atšķirībā no Ķīnas nau panākumu nevienā no divām, ''copy and paste'' vai inovatīvācijas darbu jomā. Blakus faktors ,jaunākie paziņojumi ka Krievijai ir vajadzīga nemazāk kā miljonu liela amija. Paziņojumu liekot kopā ar iztrūkstošiem ekipējuma atslēgelementiem nonākam pie slēdziena, iepirkt ! Iepirkt ik gadu draudzīgās x- ārvalstīs ar šūšanas darbu veikšanu Krievijā ? Sevi cienoša valsts nekad neatļaus ''atslēgu'' turēt ārvalstīs ,drošības apsvērumi ,ekanomika, lobijs utt.

                                        '' Ratņik'' ekipējums lauka apstākļos.

 Redzamajā video tiek uzskaitītas ekipējuma pozitīvās īpašības un neaizmirstot pieminēt pat sīkus, bet patīkamus elementus. Interesi var izraisīt  situmu aizturoša polimērtehnikā veidotā telts utt. Piedāvātā uzkabes komplektācijas detalizētība, izpildijums matejāli un krāsas palete netieši norāda par vācu racionālā prāta klātbūtni .
 Ekipējumam''Ratņik''sadaloties divās galvenajās daļās ,krievu ieroču, rusificēta ārvalstu sakaru-mērķnorādes sistēma ,personālās aizsardzības komplekts kopā ar kopuzņēmumā tapušo moduļ apģērbu ,apaviem ,uzkabi utt. Redzams ka tehniskajā sadaļā uzsvars ir uz askētismu un funkcionalitāti. Domājams ka Krievijas Bs domātā ekipējuma ražošana notiks vienuviet, ''valsts-valstij'' darijuma ietvaros dibinātā kopuzņēmumā.  Standarta ekipējuma bāzes izmaksa 1000 Eur , karēvis, ar integrēto mērķnorādes sistēmu+5000/7000 eur. Jasecina ka Krievijas mērķos ir izveidot ''mazskaitīgus'' rīcībspēkus. Kritiski vērtējot, valsts varai ir nepieciešami  SzS ar aptuveni 100.000 kaujasspējīgiem elites karēvjiem pārejo daudzumu veido liesinātā standarta karēvji. Par šādiem nodomiem netieši liecina piemaskavā dislocēto elites vienību atalgojums un personālsastāva komplektācija.





   

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru