Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2013. gada 11. marts

VĀCIJAS strēlniekbruņojuma modernizācija.

Vacijas armijas reforma ierosināja jaunas bruņojuma programas. Austrumu apdraudējumam izzūdot radās iespēja veidot skaitliski mazāku armiju ar jauniem ieročiem. Strēlnieku daļām iegūstot jaunu ,kompaktāku organizātorisko struktūru. Tradicionālo strēlnieku nodaļas 9 aizstājot ar 7.
Nomainot strēlnieku triecienšautenes G-3 un ložmetējus MG-3  ar jaunas konstrukcijas ieročiem G-36 un MG-4. Tiem iezīmējot jaunu ūdenšķirti, vācijas armijai pēdejai no lielvalstīm aizstājot 7,62x51 paronas ar mazkalibra 5,56 x45 standartu. Praksē ,patronas 7,62 mm x51 priekšrocības izpaužas sniedzamības robežā un spējā ''caurauzst'' mērķus aiz šķēršļa ,distancēs kur bezspēcīgi ir mazkalībra ieroši. Tas ir galvenais iemesls kapeic vadošie ieroču ''staļi'' turpina uzlabot pastāvošās un radīt jaunas konstrukcijas. Vācijai , kā valstij ar augsti attīstītu tehnisko kulūru ir grūti pieņemt atzītus ārvalstu modeļus to tālākai tiražēšanai. Eiropā, ieročmeistaru sacensība norit pamatā starp divām skolām, beļģu ''FN-Herstal'' un vācu ''Heckler und Koch''. Dotājā momentā, pasaulē līderpozīcijās atrodas beļģu ieročmeistari. Neskatoties uz to lielvalstij, demonstrējot atzīstamus panākumus MG-3 pēcteča radīšanā ,HK-121. Konstrukcijai atkārtojot un dažos elementos pat pārspējot mazākā kaimiņa etalonus.

                                         7,62mm x51 patronas RL, Hk-121.

Panākumus ārvalstīs noteiks ne tikai ieroča funkcionālie rādītāji ,bet arī iegādes cena. Kompāniju ''Heckler und Koch'' 7,62mm rokas ložmetēju nišā gaida grūta cīņa par klientu. Otra kompānijas izstrāde saistas ar automātisko, balsta granātmetēju laikā iestatāmo munīciju un programēšanas moduli. Risinājums varētu ieinteresēt arī Latviju. Aprīkojot standarta 40mm ABG ar daudzfunkciju tēmekli munīcijas programēšanai. Nelielam uguns pārvaldes modulim kopā ar ''gudro'' laika munīciju, satriekšanas procesu paceļot kvalitatīvi jaunā līmenī.

                                    
Lielākie ieguvumi ir mērķu ātra un precīza neitralizācija ar minimālu munīcijas patēriņu. Risinājums sevišķi piemērots mobilām  ''hunter-killer'' reidgrupām '' hit and run'' taktikai. Jaunzelandes BS , prakse klātienē.

                                  Jaunzelandes Bs vienībai iepazīstot tēmekli .
             

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru