Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2015. gada 21. decembris

Turcija, REPS-''Koral''

Turcijas veikatais nedraudzīgais akts pret Krievijas aviācijas darbību Sīrijā izsauca S-300* zenītsistēmu izvēršanu. Sistēmā ietverto zenītraķešu sniedzamība 150-200km pārklāj vairākus Turcijas rajonus ar to bloķējot aviācijas darbību. Sauzemes sistēmu papildina 2 ''Slava'' klases raķeškreiseru izvēršana Turcijas krastu tuvumā. Turcijai ierobežojot aviācijas darbību un veicamo pretpasākumu ietvaros izvērsa Hattaijas provincē ''nacionālo''* REIC ''Koral''. Uzdevums izlūkot,lokalizēt un maldināt pretinieka  radiolokāciju ,radiosakarus un zenītraķešu korekcijas datu līnijas. Turcijas REIC ''Koral'' sistēma pretstatā ''Krasuha-4'' ir iespējās specializētaka, paredzēta aizsardzības funkcijām. Tehniskais risinājums ir patapināts no ASV JS- REIC AN/SLQ-32(V)3 sitēmas , paredzēta aizsardzībai no PKR.


Turcijas gadijumā REIC ''Koral'' var veikt  raidīto zenītraķešu maldināšanu. Piemēram , sauzemē izvērstie S-300 atrodas aptuveni 50 km distancē no Turcijas robežas,bet REIC ''Koral'' atrodas Sīrijas pierobežā dominējošā kalnienē. Distance un apvidus priekšrocības kalpo kā labvēlīgi REIC ''Koral'' funkcionēšanas faktori. Ierobežotā duēlē bez citu satriekšanas elementu izmantošas REIC ''Koral'' nodrošina pietiekami drošu aviācijas funkcionēšanu. Zenītraķešu 100km+ raidijuma distance saitas ar datu korekcijas līnijas darbību, bet REIC ''Koral'' atradīsies pusceļā no zeitraķetes galamērķa. Neskatoties uz REIC ''Koral'' salīdzinoši mazo energopotencionālu, ierobežotu pretinieka pretdarbības līdzekļu pielietošanas apstākļos un ierobežotas aizsardzības taktikas ietvaros sistēma nodrošona zenītsistēmas raidijumu neitralizāciju.    

REPS*-RadioElektroniskās Pretdarbības Sistēma.

nacionālo*-''Koral'' ir kompānijas ''Raytheon'' AN/SLQ-32 kompleksa licences klons, atkarīga tehnaloģija, eksporta ierobežojumi.                                              

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru