Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2019. gada 10. februāris

Krievija, tehnaloģiskie mīti.

Krievijas BS taktiskā līmenī masveidā ienāk BPLS. To veicamo uzdevumu liste ietilps taktiskā līmeņa vizuālā, tehniskā izlūkošanu un REC funkcijas. Izplatītākā ir RB-341V ''Lejer-3'' sistēma ar BPLA ''Orlan-10''.  Pievienotā Nr.1-video pielikumā  tiek raksturotas sistēmas funkcijas: izlūkošana, paredzēta šuntelefonu atklāšana un  to apvidus ģeolokalizācija kā arī ielaušanās tīklā-viltus datu noraide. Galvenā ''Lejer-3'' sistēmas nesējplatforma ir BPLA'' Orlan-10'' kuru mērķnozīmes aprīkojums ir elastīgi maināms. Objektīvi, musdienu parauga Krievija nepārvalda bezpilotu lidaparātu-dronu ražošani nepieciešamās bāzes tehnaloģijas. Līdz ar Krievijas deklarēto un reklamēto importa aizvietošanas programu tiek vētīti  modernākie bruņojuma paraugi. Tādos bruņojuma modeļos kā  Su-35 un S-400 ārvalstu elementu klātbūtne svārstās no 35% līdz 40%. Saistībā ar BPLA ražošanu ,par izmantoto ārvalstu elemetu klātbūtnes apjomu varēja tikai minēt.
  
Nr.-1/ RB-3418 ''Lejer-3''/''Orlan-10''/

Atskats netālā pagātnē ,Krievijai raksturīgā veidā tiek pasniegta informācija-Nr.2-video par nacionālo, militārām izstrādēm.

Nr.2
 Agresija Ukrainā sniedz Krievijas Bs iespēju izmēģināt ''Lejer-3''/Orlan-10 sistēmu reālos kaujas apstākļos. Sistēma, agresijas aktīvajā fāzē kalpojot par efektīvu artilērijas uguns mērķnorādes elementu. Attaisnojot sistēmā ietverto daudzfunkcionālo tehnisko izlūkošanas principu. Līdz ar karadarbību pieaug BPLA zaudējumi. 2018 gada izskaņā Ukrainas BS publicē informāciju par notriekto BPLA ''Orlan-10'' skaitu. Zaudējumiem tuvinoties 100 , precīzāk atrodas no 50 līdz 90 vienības. Pēc ukraiņu sniegtās informācijas, BPLA ''Orlan-10'' elementa  ražošanas izmaksas svārstās no 6,3 milj.RUR līdz 7,0 milj.RUR(100.000 $ /2018) robežās*. Sistēmu ''Lejer-3'' veido komancentrs un 4-6 BPLA''Orlan-10'' ar speciālo mērķnozīmes uzkabi. Notriekto ''Orlan-10'' tehniska analīze ļauj konstatēt patieso Krievijas MRK tehniskās bāzes attīstību līmeni.

                                             
Ukrainas lapa: informnapalm.org  publicē Krievijas BPLA ''Orlan-10''  ietverto elementu bāzi ,precīzāk izcelsmes valstis: ASV, Japāna, Ķīna,Vācija, Nīderlande ! Izņemot korpusu, pārejie elementi ir ar ārvalstu izcelsmi. Tātad , BPLA ražošanā ir 100% atkarīga no ārvalstu tehnoloģiju pieejamības ! Krievijas MRK līdzigi kā Irāna vai Pakistāna veicot vienkārša divejāda pelietojuma  tehnaloģiju -''lego'' elementu integrātora funkcijas !  Ukrainas Bs cīņā ar BPLA pamatā izmanto  ZRS ''Buk''M1  kuru daudzums arsenālos ir pietiekams ,bet ir neadekvāts ''izmaksas-rezultāts'' pretstatā. Protams šāds apgalvojums ir relatīvs jo BPLA iegūtie izlūkdati veido uguns trieciena pamatu tātad arī zaudējumu.....                                                                                              robežās*- BPLA ražošanas izmaksas reāli nepārsniedz 30.000$ galvenās izmaksas saistas ar REC moduli kā arī KVC.  Sistēmas izmaksas BS nepārsniedz 2 milj.$ ekvivalentu.       

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru