Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2023. gada 8. maijs

Apdraudējums, patruļmunīcija-''Lancet''

  Viens no nedaudziem veiksmīgi frontē funkcionējošiem ieroča paraugiem ir patruļmunīcija ''Lancet''. Sākot no 2022. gada oktobra-novembra mēnešiem novērojās epizodiski agresora patruļmunīcijas ''Lancet'' pielietojums. Sākotnēji skaitliski nelieli , atsevišķi veiksmīgi gadijumi bet laika gaitā konstatējas patruļmunīcijas skaitliskais pieaugums. Kļūstot par pietiekami aktuālu šodienas Ukrainas Bs problēmu.  Pēc dažādu votos konstatētā līdz 2023 gada martam-aprilim ir satriektas līdz 200 Ukrainas Bs ieroču un bruņtehnikas vienības no kurām aptuveni 50% ir neatgriezeniski iznīcinātas.Karadarbībai ieilgstot problēma tikai saasināsies. Par patruļmunīcijas mērķiem kļūst netikai frontes tuvējā aizmugurē (no 5km līdz 15km) izvērstā mobilā vai buksējamā artilērija bet arī mobilās zenītsistēmas un bruņtehnika. Perspektīvā, agresoram radot pietiekami lielas patruļmunīcijas rezerves var iepaidot pretspēlētāja plānus.

                                      
                                                 Patruļmunīcijas  ''Lancet'' tuvplāns.

Mazāk jūtīgs ir bruņtehnikai radītais apdraudējums. Daudziem rodas loģisks jautājums , kapeic embargo pakļautā valstī uzņem ražošanas apjomus perspektīvs viedās munīcijas veids , Swichbalade 600 analogs ? Viena no atbildēm slēpjas citā ,līdzīgā - BPLA* Orlan-10 konstrukcijā ! Ietvertie tehnaloģiskie elementi atrodas brīvā , civilā tirgū un ir nopērkami Pasaules N1-lielveikalā AliBaba/AliExpress. Cerība, ka ierobežojumi darbosies šajā vai līdzīgos nākotnes konfliktos nav elemetāri realizējams ! Piemēram,  tāpat kā NAVSTAR/Galilleo vai Compass navigācijas signāla noliegšana/atbalsts.  Jaņem vērā, ka salīdzinājumā ar ''Swichbalade''  līniju pielietojas tehiskā komplektācijā un iespējās liesināta, lēti bet droši risinājumi. Pievienotajā video- militārie apskatnieki prāto par varbūtējo pretdarbību šādiem ieročiem. Neviens no uzskaitītām pretdarbības risinājumiem nav efektīvs.

                                       
 

Minētais dūmu/miglas aizsegs nedarbojas 2 iemeslu dēļ.  Izvērstais miglas aizsegs darbojas horizontā, izvēršanas frontē bet apdraudējums 360* pussfērā- turklāt triecien-patruļdrons izvēlas laiku, nogaida !  Vienīgais risinājums, aktīvās aizsardzība sistēma bet saistas ar Ukrainai nepaceļamām investīcijām. Protams , lielāku 20+ bruņtehnikas formējumu japavada ZAS* ''Gepard'' ar 35mm AHEAD munīciju, droši atrisina problēmu. Koncentrācijas blakne ir : laukuma mērķis artilērijai un prettanku sistēmām.      

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru