Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2013. gada 25. augusts

3 piemēri un 2 atšķirības-II.

Pretsatam apskatot Krievijas piedāvātos jaunumus. Krievijas  avionozare pretstatā ASV paraugam atrodas stagnācijā.Neskatoties uz to ka Krievijai ir pietiekami daudz aktuālu reģionālo ''karsto punktu'' , piemēroti bezpilota risinājumi tiek aizgūti no Izrēlas. Avionozares stagnācija ir vērojama bezpilota triecienplatformas MiG-''Skat'' izstrādē , X-47 ekvivalenta radīšanas jomā.

                                                      MIG ''Skat''
                                                       
 Kompānijai MIG-2007 gada Maskavas avioizstādē pirmoreiz publicē ''Skat'' bezpilota triecinlidmašīnas koncepciju ,bet  tikai 2013 gadā valsts industrijas un tirdzniecības* ministrija noslēdz izpētes un konstruēšanas darbu finansēšanas līgumu !  Aizsardzības Ministrijas interesējošo ''jaunumu'' listi pārstāv modertnizētie tanki T-90MS , BMD-4, BTR-82/90 un nesagaidītais jaunums ,tanks T-95''Bulat''. Jaunrades centrs atrodas modernizācijas jomā, tiražējot kārtējo uzlabojumu. Patiesi tehniskie jaunumi Krievijā saistas ar balistisko un spārnoto triecienraķešu vai zenītkompleksu jomu ,bet nekādīgi ar bezpilota aivosistēmām. Pamatos to nosaka militārais ''kaujas redzējums'', valsts tehniskās un finansu iespējas. Tehniskajā kavējumā liela nozīme ir nacionālai navigācijas sistēmai, GLONNAS un kosmisko sakaru pavadoņu zvaigznāja mazspēja. Tomērt galvenā loma kavējumā pieder AM , finansējuma līnijas iztrūkums !Simbolizējot Krievijas militāro aprindu izpratni un atvēlēto vietu bezpilota aviācijai rītdienas kaujastelpā.Domājam ka atsauksme uz finansu ''trūkumu'' AM  resorā ir pakārtota loma, vairāk saistas  ar ilglaicīgu problēmu, to racionālu pārvaldi. Summējot Krievijas AM izdalītās finanses ar kodolspēku ,aviācijas ,flotes un armijas bruņojuma atjaunināšanas programām varam droši apgalvot ka Krievijas GS funkcionāli spējīga bezpilota aviācijas vienība parādīsies laikaposmā no 2025 gada līdz 2030 gadam, vai vēlāk. Pretēja lietu kārtība vērojama Ķīnā. Valsts kura ilglacīgi un mērķtiecīgi koncentrē finanses militāro atslēg tehnaloģiju apgūšanai. Uzrāda atbilstošus panākumus, bezpilota triecienplatforma Lijan- ''Sharp Sword'' . Turklāt Ķīnas kompānijas uzrāda pilna spektra BPLA tehnaloģiju hiperātru apsorbēšanu, ĶTR ''Ewatt Technalogy''- SVU-200 helikptera demonstrējums ASV !

 industrijas un tirdzniecības* -ārpus militārā resora , Itālijas un citu valstu  R&D* darbu finansējuma prakse.
Izpētes un attīstības*-Reserch and Development(R&D)- ietver projektēšanas, konstruēšanas  un prototipu izmēģinājumu darbus.                                           

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru