Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2013. gada 25. augusts

Iekšējā drošība, tehniskais aprīkojums.

Iekšējā drošība ir viens no svarīgākiem multikulturālās vides elementiem.Tehniskam risinājumam javeic''dažādo uzskatu un pieredzes'' sabiedrībā ģenerēto problēmu kompensētora loma.
Risinājumi cīņai ar iekšējo ienaidnieku ,kolonu N5 ir aktuāla valstīm ar lielu islamticīgo kopienu. Mūsdienu Eiropā paaugstinātas nedrošības valstu kopu pārstāv galvenokārt 5 : Lielbritānija,Francija, Nīderlande daļēji Dānija un Zviedrija. Minētās problēmas apzināšana notiek  ASV ,valstī ar pietiekami lielu islamticīgo kopienu*. Ģenerētā iekšējā terora draudu apstākļos valsts institūcijām apveltot ''Homeland Security''* dienastu ar iespaidīgu tehnisko līdzekļu arsenālu.
Nozīmīgu vietu vizuālā kontrolē ir apvidus caurskate. Īpaša vērība ir pievērsta mobilai ''blimp in a box'' BIB, vieglāks par gaisu, airostatā izvērstai tehniskais kontrolei. Mērķnozīme, robežrajonu, ostas akvatoriju vai jūras krasta līnijas, lielceļa, dabas stihijas , plūdu vai nemieru skartu rajonu tehniskā novērošana. Lielākā BiB priekšrocība salīdzinājumā ar labi zināmiem stacionāriem TKP*,  brīva novērojamā rajona izvēle un tehniskās caurskates sniedzamība = pārstaiguma faktors !

                                           Izvēršana 100m ,apskates apmetiens.
          
 Tehniski, BiB - līdz 2000feet.(600m) izvēršanas augstums nodrošina 45km apmetienā multispektrālo optisko vai cm/mm- radiotehnisko apvidus caurskati ! Sensori , veicamiem uzdevumiem piemērota izvēles iespēja ''no plaukta'' vai speciāli pielāgāto. Piemēram, 1,8 Miljardu Pix*. optiskās novērošanas kameru ''globus''-''Lielis brālis'' vēro tevi.... Pieminētais DARPA projekts ''Argus'' ir militārā BPLA ''Predator'' multiobjektu novērošanas sitēma ''Gargon Star'' atvasinājums. Daudzkodolu procesori paver ''daudzmērķu'' pavadīšanas iespēju. Projekta ''Argus'' spējās ir nodrošināt 60x200 HD izšķirtspējas daudzmērķu  vienlaicīgu optisko pavadīšanu aptuveni 3x3km laukumā. Nemazāk iespaidīgus rādītājus demonstrē cm/mm-caurskates minilokātori. To spējās atklāt apvidū personu vai to izmantojamo elektronisko ierīci (p-n-pāreja) no 10km līdz 60km attālumā, neatkarīgi no apvidus reljefa.* Ko darīt ,tehnaloģija !
                                                      
Pirmais  risinājums paredzēts personu ''caurskatei-kontrolei'' : paredz ID , interviju ar biometrisko datu ekspress analīzi un slēptu elementu klātbūtnes kostatēšanu. Pielietojams : nemieru skartu rajonu personu '' ID-curskate'', pasākuma apmeklētāju drošības ''caurskate'', komendantrajona ekspress ID- kontrolpunkts. Kontroles modulim veicot personu sieta, ''izdalīt un nošķirt'' funkciju. Modulim kā fiziskam elementam pildot datorprogramu iegūtās izlūkinformācijas* lokālā filtrācijas sieta funcijas. Risinājums savlaicīga pielietošana lokālā problēmrajonā  ļauj fiksētos procesus padarīt lēnākus vai neitralizēt iedīglī ! ASV ''skrīninga'' tehnaloģijas primārā nozīme ,cīņa ar ''latinos'' krimināliem narkotiku bandformējumiem un islama minoritāšu vides uzraudzība. Brāļu carnaevu Bostonas akcija ir ierosinājusi islamticīgo kopienās izvērst personu caurskati/aptauju. Reakcijas ātrums ir svarīgs elements kā kaujaslaukā, tā ugunsdzēšanā. Tā nezaudē nozīmi  arī saskarsmē ar masu nemieriem. Lielbritānija: Londonas,Mančesteras un  Eiropa : Parīzes, Lionas un citu  ''gaišo nakšu'' laikā novērojās varasiestāžu demonstrēts politkorektums*.  Ievērot likuma un kārtības priekšrakstus Eiropā ir Citu pilsoņu prioritāte !
                
                                          Personu ''Caurskates'' mobilais modulis.

Pretēji Eiropas lielvalstu mazspējai ASV apzinās iekšējo draudu pastāvēšanas faktu un mērķtiecīgi gatavojas tā neitralizēšanai. Varasiestādes nopietni uztver Losandželosas nemieru sniegto ''gaišo'' pieredzi. Likuma un kārtības atjaunošanai pilsētā ieviešot komendantstundu un izmantojot Nacionālās Gvardes vienības tiešo uguni pretinieka neitralizācijai. Amerikāņu izdarītie secinājumi, Losandželosas nemieru izplešanās notika tikai varasiestāžu novēlotu ,precīzāk pretdarbības iztrūkumu ! Atsevišķām Āzijas pilsoņu kopienām organizējot īpašuma pašaizsardzības formējumus ! Varasiestādēm iztrūka likumā noteiktu, gatavu standarta darbības algoritmu. Apzinot problēmu notika nepieciešamo likumu izstrāde. Nosakot valsts varasiestādēm ,Armijai un NG darbību priekšrakstu ''sevišķiem apstākļiem'' darbībai masu nemieru, dabas un industriālu katastrofu  skartā vidē.Reglaments paredz noteiktajā  komendantrajonā ''likuma un kārtības'' nodrošināšanai izmantot armijas ieroču nāvējošo iedarbību ! ASV pilsoņiem šoks ,bet saprotami ''likums un kārtība'' ir svēta lieta !
Otrā grupa,  mobilie tehniskās kontroles līdzekļi. Mērķnozīme distancionāla transportlīdzekļu un to kravas caurskate. Pielietojums: pirmkārt orjentēta uz sprādzienbīstamu uzrikšu  klātbūtnes konstatāciju. Paralēli spējot atklāt ieroču ,nelegālu preču un personu transportēsanas faktu. Svarīgi, mobilie kontroles moduļi spēj distancionāli caurskatīt deklarēto kravu uz lielceļa ,apdzenot vai tiekot apdzītam ! Iegūtās datorbildes ekspress analīzei notiekot nanonīmi bez kravu pavadošo personu informēšanas.

                                          Mobilais matejālu caurskates modulis.

  Tehnaloģija, ir atbilde kapeic Lielbritānijas iekšējais tirgū ir vērojams apsīkums Latvijas kriminālo darboņu tabakas un alkahola kontrbandas jaunradei. Stacionārie X-staru skaneri tiek izvērsti galvenajos kravu robežšķēršošanas punktos: autoceļi, dzelzceļš, ostas kravu terminālos un lidostās. Kontrolei izmantojamo skaneru fizikālie principi var atšķirties un ir iedalāmi 3 bāzes kategorijas: termovīzijas,mikroviļņu radari un rengena ,X-kūļu. Pēdejā gadijumā rengena X-kūļu izmantošana saistas ar sevišķi zemu enerģērtisko slieksni. Ievērojami zemāku par Latvijas medicīnas ikdienā izmantojamām iekārtām.   
Lielbritānija ,70% preču valstī ierodas jūras ceļā. Lielu lomu preču un personu kontrolē spēlē Muitas dienasts. Tradicionālie tabakas ierašanās reisi :Latvija, Lietuva, Polija, Turcija. Izmaksu izcenojumi:
BIB ar civilās raudzes otiskiem sensoriem līdz 450.000$ bet ar militārās kvalitātes sensoriem 600.000 $. Portatīvais x-kūļu skaneris lidz 1,5milj.$,

BIB*-Blimp In a Box -balons kastē.
TKP*-Tehniskais Kontroles Punkts. Piemērs-Kolkas krasta novērošanas-TKP.

datorprogramu iegūtās informācijas*-sakaru tīklu reāl monitorings,izdala aktivitātes(inicātora) telef.N.... persona,dzīvesvieta ,reālā pārvietošanās trase... Londonas nemieru inicātoru separācijai izmantoja programatūru... Varasiestāžu rīcības mazspēju komentēja armijas pārstāvji : armijas pielietotais algoritsms nemiernieku apzināšanai un separācijai ''kaujas rajonā'' aizņemtu daudz mazāk laika ,to to izmantošana notiek reālā kaujas ikdienā.
neatkarīgi no apvidus reljefa*- aktīvā elektroniso ierīču klātbūtnes, p-n -pārejas zondēšana. Personas klātbūtne apvidū tiek konstatēta pēc p-n - ar līdznesamā ''nodevēja''palīdzību. Līdzīgi kā aviācijā ''savējais-svešais'',lidaparāta pavadīšana notiek agrāk par atklāšanas robežu, ar ''nodevēja'' aktīvo palīdzību .Pretinde: Faradeja būris- viedvāciņš, vai ekskluzīvs  100% elektromagnētiskā impulsa drošs oglekļašiedras futlāris. Jaatceras, izsekošana var notikt ar daudz ,daudz vienkāršāku līdzekli : viedtālruņa(nodevēja) programatūrā definētu.

varasestāžu demonstrētais politkorektums*- rajonu bandformējumu aizturēšanas rezultāts uzrādītu nospiedošu neetnisko pārākumu. Eiropā atšķirībā no ASV ''likums un kārtība'' ir poltkorekti etniski niansēta.

pietiekami lielu islamticīgo kopienu*-ASV no 2000 līdz 2009 gadam no 1 miljons* islamticīgo jaunpienācēju ir izaudzis līdz 2,6 miljoniem,mazāk kā 10 gados dubultjoties ! Kopējais islamticīgo skaits ASV tiek vērtēts no 3 milj.līdz 9 milj.personu. ASV pieredze : 9/11-Bostonas maratons- next...... Tā ir kopiena kurai ir nepeiciešama ''Lielā brāļa'' acs pāraudzības klātbūtne.

                                                                                  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru