Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2014. gada 3. marts

Tīkls pret reaktīvajām granātām.

Vienkāršās tīkla idejas autori meklējami Dānijā. Afganistānā militāriem speciālistiem uzmanību sistija Dāņu bruņtehnikas dīvainība, neatlaidīga ''futbola vārtu'' līdz nēsāšana.  Saucamie  ''futbola vārti'' atradās bruņtransportieru M113 aizmugurē ,piesedzot aizmugures lūkas no varbūtēja RPG lādiņa raidijuma.
 Turpmāk ''futbola vārtu'' ideju izpētija ,pilnveidoja un monopolizēja britu ''QinetiQ'' kompānija. 2013 gada decembrī ASV filiāle ''QinetiQ North America'' nāca klajā ar paziņojumu par 18,5 miljonu.$* vērtu 7500 ''Q-net'' aplikācijas koplektu piegādi ASV armijai.   ''Q-net'' sniegtās priekšrocības : resursos mazietilpīga tātad lēta. Salīdzinājumā ar ''griezēj restu'' sistēmu tā ir par 50 līdz 60% vieglāka ,tātad svara ,gabarītu un degvielas ekonomija.
                                     Q-net-redzam miniatūras aktīvi reaktīvās patronas.

 Kompaktums un mazais svars ļauj to izvērst bruņtehnikas jumta aizsardzībai, svarīgs elements karadarbībai apbūvētā vidē. Neitralizācijas procesu pretstats : ''griezēj restes'' gadijumā raidītā granāta sadursmē tiek fiziski griezta ,bremzēta un mainīts tās leņķis. Q-net gadijumā tiek panākta granātas detonācija pirms tās saskarsmes. Priekšlaicīgu garnātas detonāciju  izraisa tīklā ietvertie ''mini elementu'' specifika. Burts Q(kju) ir sinonīms intelektam, gudrs/vieds tātad atspoguļo pilnībā ietverto ideju. Rezultāts tiek panākts ar mazāku pretdarbības spēku ,svaru ,laiku un izmantojamiem resursiem. ASV palīdz Francijai aprīkot Mali misijā iesaistīto bruņtehniku ar pret-RPG tīkla sistēmu. Sistēmas efektivitāte sagalbājas pret noteikta svara un ātruma RPG granātām*.

18,5milj.$*-maza nauda, bet kāds efekta apjoms...
noteikta svara un ātruma granātām*- lielāks svars un ātrums izraisa kavēšanos. RPG-klases granātas  no 117m/s līdz 170m/s.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru