Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2014. gada 11. maijs

Armijas modulārā apgāde-I.

Armijas apgāde saistas ar izejmaterjālu nodrošinājumu kaujasdaļām. Tas saistas pirmkārt ar pārtiku, ūdeni, munīciju tehnikai nepieciešamo degvielu ,smērvielām un rezervesdaļām. Nodrošinājuma daļām veidojot  karadarbībai nepieciešamos mobilos uzkrājumus un to nogādi līdz kaujasdaļām. Karadabības rajonā jareiķinās ka galvenie transporta infrastruktūras objekti būs bloķēti vai funkcionēt nespējīgi, ostas un lidostas. Armija līdzīgi kā civilā jomā galvenais standarts ir jūras 20/40 pēdu. konteineri. Plaši izplatītam konteinerim kļūstot par vienotu armijas apgādes ''lego'' standaru. Nodrošinot ''kuģis-krasts-sadales punkts'' kravas apstrādes ātrumu. Kaujaslaukā šāds ''lego'' princips nodrošina ātru degvielas, munīcijas papildināšanas punktu izvēršanu.  Lieliem spēkiem nodrošinot nepieciešamo apjomīgo materjālu plūsmu. Maziem, princips ļauj  veidot kompaktas-rotas nodrošinājuma vienības. Krīzes perjodā ļaujot izvērst kompaktus rotas-bataljona funkcionēšanai nepieciešamus mobilus atbalsta punktus.  
  
                                           Otrā līnija ,ASV JKK apgādes daļa saņem kravu.

NATO valstu vidu pastāv vairākas militārās konteineru apstrādes sistēmas. ASV armija apgādes daļām adaptēja -Palletized Load System / PLS. Konstrukcija atkārto civilo sistēmu ,bet galvenā atšķirība ir iegādes cenā !  Konstrukcija paredz pilizmēra, 1/2 konteinera kā arī maināmu kravas palešu ''lego'' transprtu.


Mobilā, konteinerizētā apgādes sistēma ļauj izveidot improvizētus helikopteru ,aviācijas atbalsta punktus. Kalpojot par svarīgu aviācijas dezintegrētās bāzēšanās taktikas elementu nodrošinot aviācijas izdzīvošanu uz zemes. Tas saistās netikai ar aviāciju bet arī ar pārejām armijas daļām ,apgādes daļām veidojot kompaktus mobilus degvielas un munīcijas arsenālus. Neļaujot pretinieka pirmam triecienam paralizēt to kaujasspējas.
Apgādes un nodrošinājuma daļām kalpojot par svarīgu armijas kaujas noturības elementu.                                                
                                       

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru