Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2014. gada 11. maijs

Ungārija,12,7mm triecienšautene GM-6''LINX''.

Ievērības cienīgs notikums Ungārija valsts kura nekad nau izcēlusies ar ieroču izstrādēm ir radijusi oriģinālu 12,7mm pusautomātisko triecienšauteni ''Linx'' .Ievērību pelna konstrukcijas kompaktums ko panāk ar tikai  artilērijai raksturīgu stobra atdeves principa izmantošanu. Ierocis paredz duālu patrotelpas izpildijumu, PSRS standarta 12,7x108mm un NATO 12,7x99mm. Konstrukcijā ietvertā stobra adeve komensē  12,7x108/99mm patronu  impulsu.


Risinājuma lielākā priekšrocība, ierocis ir patiesi kompakts un mobils ! Kā redzam video standarta komplekcijas karēvim nau problēmu veikt precīzus raidijumus no nestandarta pozīcijām, balstā no ceļa un stāvus  ! Īpašiba kuras iztrūkst pastāvošai 12,7mm saimei ,iemesls ir iespaidīgais atdeves moments !

                                     
                                     
                                                Ieroča izmēģinājumi.

Triecienšautenes ''Linx'' iespaidīgās īpašības ir ienteresējuši ASV speciālo operāciju pavēlniecību. Prognoze ,LINX gaida iespaidīga nākotne pircēju rindā būs ASV ,Lielbritānija, Francija ,Indija utt. Kā trūkums efektīvā uguns sniedzamība aprobežojas ar 1200m. Uguns sniedzamība nodrošina strēlniekieroču duelē pārākumu pār pretinieku. Interesanti,Ungārijas ieročmeistari izstrādājuši distancionālu, optiskās šķiedras monokulāro tēmekli.Tēmeklis ļauj veikt raidijumus no aizsega vai nestabilas pozīcijas ! Ņemot vērā ka ierocis ir piemērots  ierindas karēvim tā pielietojumu pavada iespaidīgs pretinieka psihaloģiskās ietekmēšanas efekts... Uguns līnijā, jebkura veida trāpijums pretinieka karēvim saitas ar kermeņa daļas fragmentēšanu...Kompaktais un vieglais ierocis ļauj iegūst iespēju veidot mobilas, 4x4 ATV transsportlīdzekļu strēlnieku ugunsgrupas. Neliela 5-7 karēvju ugunsgrupa specializējas ''sit un bēdz'' taktikā.                                    
    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru