Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2014. gada 18. novembris

Krievija-2015 gada bruņtehnika.

2015 gads Krievijas BS būs zīmīgs ar vēturiskām izmaiņām bruņtehnikas parkā. Jauniem modeļiem aizstājot esošos tanku T-72B3, T-90S  un BMP-2/3 modeļus. Perspektīvie modeļi figurē ar T-95 ''Armata'' un ''Kurgaņec-25'' šifriem. Izstrādnes ietever rindu Krievijas bruņtehnikai neraksturīgus risinājumus. Jaunajiem modeļiem ir kopēji vairāki tehniskie risinājumi. No ārvalstu bruņtehnikas ražotājiem pārņemti sekojoši elementi: apkalpes aizsardzības citadele, dzinēja-transmisijas bloks, bet uguns vadības sistēma ietver mērķa automatizētu atpazīšanu ar satveršanas-pavadīšanas funkciju. Uguns vadības sistēmas uzbūve atšķiras no pastāvošām ar integrētības pakāpi un ''uzlabotās realitātes'' funkciju. Dzinējs un transmija tiek veidots kā unitārs bloks. Priekšrocība rodas dzinēja nomaiņas laikā. Lauj to aiztāt 15-30min. pastāvošā 24h normatīva vietā . Risinājums ir jaunums Krievijas bruņtehnikai. Atšķirībā no pastāvošiem modeļiem,  T-95 ''Armata'' un ''Kurgaņec-25''  ir būtiski uzlabota apkalpes izdzīvošana. To panākot ar apkalpes nošķiršanu no kaujas nodalijuma. Tanka apkalpi izvietojot  korpusa citadelē, bet ''Kurgaņec-25'' paredz ārēju ieroču izvietojumu. Kaujasmašīnas ''Kurgaņec-25'' gadijumā vērojama būtiska atkāpe no BMP-3 bruņojuma tradīcijām.Trūkst pieņemtais 30mm un 100mm dueta risinājums. Tas apliecina ka pirmoreiz Krievijas bruņtehnikas radīšanā priekšroka  tiek dota apkalpes izdzīvošanas faktoram.

                                           T-72 mobilā krematorija* .
      
Iznestā un dalītā bruņojuma risinājums norāda ka abos modeļos ieroču pārvalde balstās uz integrētu platjoslu datni. Uzbūves princips ir raksturīgs aviācijai un pirmoreiz realizēts Vācijas ''Puma'' kaujasmašīnā. Aizsardzību veido bruņa, reaktīvā kompozītbruņa, aktīvā un pasīvā aizsardzība. Aktīvo aizsardzību pārstāv ''Štandart'' uzlabots ''Arena-E'' sistēmas variants.Pasīvā aizsardzība ietver lāzer un mm-diapozona izgaismošanas konstatēšanas sensorus ar integrētiem pretdarbības elementiem minētā diapozona ieročiem. Risinājumu kopums ļauj saglabāt tanka svaru no 48,5t. līdz 52t. robežās ,bet platformai ''Kurgaņec-25'' bāzes svars 25t. Tankam minēto svara robežu pamato 1350zs dzinējs. Lielā mērā tanka gaitas un uguns efektifitāti nosaka izvēlētā piekare.Paredzams ka abos bruņtehnikas modeļos hidropreimatiskā aizstās torsionu piekari. Piekares mīnusi, sadārdzina eksploatāciju. Tanki kuri izmato hidropreimatisko piekari Lielbritānija ''Challenger'' , Francija ''Leclerc'', Dienvidkoreja K2 , Japāna T10. Bruņtehnikā ietverto tehnisko jauninājumu kopumu nosaka militārais praktiskums un izstrādājuma cena.

mobilā krematorija*-ilustratīvā video redzams cik ātri izdeg tanka lādēšanas automātā esošie pulvera lādiņi neatstājot nemazāko iespēju apkalpes izdzīvošanai.Tūkums piemīt visai T-64,72,80,84,90 modeļu līnijai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru