Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2014. gada 5. novembris

Ukraina un Iraka-divi risinājumi-II.

 Atstatus ,lielu teritoriju kontrolei nepieciešams atbilstošs lidaparāts. Eksploatācijā, finansiāli mazietilpīgs. Par risinājumu tiek uzskatīta Predator-A,B,C aviācijas ''moduļu'' līnija.


Kā rezam video BLPS ''Predator'' saime ir papildinājusies ar pilnvērtīgu  C- modeļa triecienplatformu. Tās spējās ir nogādāt pilnas listes aviobruņojumu ko papildina ātrums, sniedzamība un dežūrlaiks. Mazākiem un vieglākiem Pedator-A un B* modeļiem veicot kaujaslauka  izlūkošanu un atklāto mērķu striekšanu. Paralēli nodrošinot ''Avenger'' triecienplatformu ar mērķu ģeolokācijas datiem. Bezpilotnieka  ''Avenger'' modelim noslēdzot kaujas ekosistēmas izveidi. Piemērs ,Ukrainas konflikatā pretinieka rīcībā atrodas PeZRS  SA-16/18 ''Igla'' un MZRS ''Buk''M1  kuru klātbūtne noliedz vieglākā BPLA Predator-A klātbūtni. Viens no iemesliem ir neliela nesamā krava. Sākot ar Predator-B /Reaper modeli to kravas celtspēja un tehniskās iespējas ir augušas.  Nodrošina netikai mērķu satriekšanai nepieciešamā bruņojuma, bet arī ZRS* maldināšanai un radioelektroniskai apspiešanas elementu izvietošanu planierī. Bezpilotniekam  Predator-C /Avenger kļūstot par pilnvērtīgu kaujas teātra triecienlidmašinu. Tā tehniskās iespējas neaprobežo uzdevumu listi ar zemas intensitātes konfliktiem raksturīgiem ''meklēšanas -atklāšanas-satriekšanas'' uzdevumiem. Raksturlielumi nodrošina SEAD/DEAD uzdevumu veikšanu ,petkuģu aizsardzību un rindu citu specifisku uzdevumu*. Apskatot konflikta risināšanu no tehnaloģiskā aspekta , automatizēta bezpilota aviācija ir pareizā recepte zemas un vidējas intensitātes konfliktiem. Tehnisks problēmu risināšanas līdzeklis kurš ļauj sasniegt  mērķus  ar minimālu resursu piesaisti. Priekšroka tiek dota platformām ar lielāku sniedzamību un ilgstošāku dežūrlaiku virs pretinieka kontralētās teritorijas. Ar to panākot pretinieka spēku saistīšanu apvidū un pakāpenisku, metodisku to iznīcināšanu.

P.S. : Autors, tieši ''Avenger'' platforma iekļūs vēsturē ar distancionālu (BWR) gaisacīņu kad bezpilotnieks notriec-pilotējamu lidaparātu.

 A*-bāzes modelis
 B*- Predator-B/Reaper/
C*-Predator-C/Avenger/

specifisku uzdevumu*-Avenger ,izmantotais zemas signatūras profils EAV-0,5m2 un augusī celtspēja ,ātrums un ešalons ļauj to izmantot kā'' karantīn teritorijas'' PGA iznīcinātāju. Nodrošina iznīcinātāju ''raudzes'' RLS, Link16 un AIM-120VR izvēršanu.

ZRS*-ZenītRaķešu Sistēma.
 Ilustrēts ieskats Irakas problēmā.                                

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru