Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2015. gada 12. jūnijs

Konflikts ,Saud Arābija- reklāma .


Ilgstošā laikaposmā Saud Arābijas  Gs iepirka lielas modernu taktisko-iznīcinātāju partijas ASV un Lielbritānijā. Ekspertu vidū dominēja uzskats ka karalistes iespējas izmantot nopirktājos lidapārātos ietvertās tehniskās iespējas ir apšaubāmas. Karadarbība Jemenā pirmoreiz nodemonstrē arābu koalīcijas aviācijas iespējas. Koalīcijas avioparks akumulē vairāk kā 180 taktiskos-iznīcinātājus: F-16,15,18,Mirage-2000 kā arī 4-Su-24. Spicē atrodas Saud Arābija, pirmā posma ''Decisive Storm'' operācijā iesaistot vairāk  par 100 ''Tornado''GR4 , EF-2000''Taifun'' un F-15S taktiskiem -iznīcinātājiem. Karalistes GS  27 dienu ilgajā kampaņā veic 2450 kaujas lidojumus no kuriem 100 tiek veikti pirmajās 24h. Sasniegtais rezultāts ierosina ASV un Lielbritānijas MSL slavinošus rakstus. Norādot ka tā pamatā ir Saud Arābijas GS augstais tehniskais un personāla apmācības līmenim. Britu The Telegraph norāda ka dotajā momentā Saud Arābija vairākās skaitliskās komponentēs* pārspēj Lielbritānijas GS ! Uzsverot ka ne mazāk par 50% no operācijas ikdienas kaujas uzdevumos iesaistītiem 100 taktiskiem-iznīcinātājiem ir ar britu izcelsmi: ''Tornado'' GR4 un EF-2000 ''Taifun''.
 Īpaši britiem nozīmīgs fakts ja salīdzina ar Saud Arābijas F-15S ''Eagle'' 100 + vienību lielo parku.
 Karalistes ierindā atrodas 73 par 2,5 miljardiem sterliņu mārciņām modernizēti ''Tornādo''GR4 ar Paveway-IV un ''Storm Shadow'', ''Brimstone'' raķešu bruņojumu.

                                                      ''Decisive Storm''

 Turpat, uzsverot  ka laikaposmā no ''Tuksneša vētras''  līdz šodienai Lielbritānijas GS ''Tornādo'' parks ir erodējis no 30 līdz 7 eskadriļām. Aprobežojoties tiekai ar ''Tornado''GR4 modeli briti līdzīgā operācijā varētu izvērst 36 lidaparātus, nepietiekami ! Šodien aktuāli ,norādot ka AM finanses neļauj uzturēt tik lielu ''Tornādo'' pilotu un apkalpojošā personāla skaitu. Salīdzinājumam, līdzīga NATO operācija kura tika vērsta pret Irakas un Sīrijas teritorijā funkcionējošām ISIS vienībām. Uzrādija britu iespējas, Kiprā izvērstā Akrotiri avb. atradās tikai 4 kaujai gatavi ''Tornādo'' GR4 ar laiku sasniedzot 8 vienības. Kopsumā veidojot tikai 6% no koalīcijas avioparka apjoma. Minētie fakti ir atrauti no konteksta. Lielbritānijas ''Tornado''GR4 parks atrodas pirms demobilizācijas stādijā, bet finanses tiek novirzītas EF2000 ''Taifun'' uzturēšanai. Saud Arābijas demonstrēto iespēju mazzināmā detaļa ir kaujasgatavo pilotu resursa apjoms. 'Tornādo'' GR4 pilotu un ieroču operātoru 1/3 apjoma veido ārvalstu ,Pakistānas piloti . Līdzīga situācija ir vērojama saistībā ar Saud Arābijas 48 EF-2000 ''Taifun'' parku ,to ''apgūšanu'' palīdz 30 kaujas gatavu britu pilotu. Saud Arābijad GS  Jemenā   demonstrējot pietiekami augstu tehnisko līdzekļu apguves un plānošanas līmeni.

lauvas tiesu*- ņemot vērā ''Tornādo''GR4 triecien uzdevumu specifiku un ''britu tirgū '' izveidoto pilotu/ieroču op. personāla konjunktūru, S.Arābijas ''Tornādo'' pil./ieroč.op. kopienā ne mazāk kā 1/3  veido viesstrādnieki.
Saud Arābijas nacionālo  kadru ,pilotu/ieroču op. trūkums saitas ar nac. īpatnībām.  Apbalvotie 100 piloti neaptver pilnu listi  100 lidaparāti= 125 piloti /125 IeO.  eskadriļa 12 lidmašīnu/ 15 piloti vai vairāk,,,

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru