Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2016. gada 24. janvāris

Vieglā bruņtehnika.

Vieglā bruņtehnika ietver kkm,btr,kim . Interesanta var šķist franču un britu bruņu riteņtehnika.
Abas valstis pagātnē ir radijušas pietiekami aktuālus, dzīvotspējīgus riteņ bruņtehnikas paraugus.
To izkaidro koloniju teritorijas kuras ir labvēlīgas riteņtehnikai. Tradicionāli ,metrapolēm nemazsvarīga ir ekonomiskā sadaļa. Izskaidro salīdzinoši kompaktu un  bruņojumā spēcīgu bruņtehnikas parugu rašanos.Viens no tādiem ir Francijas ERC-90''SAGIE''. Kompakta, augstas mobilitātes, 8,1t.-8,89t. svaru klase ,apvienota ar tanka uguns iespējām. Risinājums maksimāli piemērots mobiliem spēkiem. Apbruņojums ļauj neitralizēt pretinieka vieglo bruņtehniku ieskaitot novecojušu tanku T-55/-62 modeļus. Izmantojamā 90mm munīcijas liste pamātā optimizēta  kājinieku uguns atbalsta funkcijām.

                                                 
 Britu  CVR-T/W koncepcijas  ietvaros  radītais FV-721''Fox'' risinājums. Apvieno 30mm automātisko lielgabalu un teicamu uguns vadības sitēmu ar vieglo 4x4 bruņtehnikas klasi. Nelielie gabarīti un 6,75 t. svars ,bruņojums ļauj veikts kājinieku atbalstu un veiksmīgi cīnīties ar pretinieka vieglo bruņtehniku. Pēc bruņojuma kalibra ir vienlīdzīgs ar BMP-2 ,bet uguns precizitātē, gaitas ātrumā, autonomijā un uzturēšanas izdevumos pārspēj to.  
     .
                                                   FV-721''Fox''
Britu ''Fox'' koncepcijas niša ir pietiekami aktuāla arī šodien. Francijas ''Panhard'' kompānijai  uzmanību veltot riteņu 4x4 izlūkbruņmašinu tālākai attīstībai. Piedāvājot perspektīvu ''Carab''  modeli. Izlūkbruņmašinai ieverot 25mm lielgabalu ar modernu d/n uguns vadības sistēmu. ''Carab'' risinājuma pamatā ir ''izmaksas-rezultāts''.

                                           

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru