Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2016. gada 10. janvāris

Sīrija, aviācija un karadarbības īpatnības.

Vairākiem ārvalstu militāriem ekspetiem  to skaitā Izrēlas norādot ka Krievijas aviotriecienu rezultāti orjentēti uz propagandu un ārpolitisko mērķu sasniegšanai. Viens no iemesliem ir karadarbības veidols ,pretiniekam iztrūkst regulāras armijas struktūra un secīgi nodrošinājuma infrastruktūra. Propagandas atskaitēs par x- skaita komandpunktu, mācībcentru, noliktavu  striekšana ir nevairāk kā  māni. Saistībā ar IV- kaujinieku grupējumiem, efektivitāte ir nesamērojami zemāka par koalīcijas aviācijas rezultātiem. To pamatā ir tehnisko iespēju atškirība. Rietumvalstu aviācijas pamatā izmanto precīzo munīciju iepretim Krievijas- 97% nomenkalatūru veido''dumjā'' munīcija.

Krievija, avb. nomenkalatūra.

Kardarbības paradoks, dumjā munīcija neskatoties uz blaknēm ir panākusi vajadzīgo daudz ātrāk ,  IV-kaujinieku grupējumi pakāpeniski pamet Sīrijas teritoriju. Speciālistiem norādot ka nesatoties uz acīm redzamiem faktiem šo panākumu nostiprināšanai vajag atbilstoša apjoma sauzemes spēkus.
Sīrijas konflikta norisei pretnostatot militāro teorētiķu darbus: aviācijas v sauzemes spēku dominanti. Redzam ka aviācija tai labvēlīgos apstākļos kalpo kā efektīvs bezkontakta satriekšanas līdzeklis, bet turpmākai teritorijas ''sanitarizēšanai'' un kontrolei nepieciešama Armija. Tātad pat šādā labvēlīgā karadarbības vidē teritorijas kontrolei vajadzīga Armija ar kotakta cīņu un protams zaudējumiem. Neformālās koalīcijas aviācijas funkcionēšana Sīrijā. Izņemot ASV un Lielbritāniju pārejo dalībnieku aviācijas parks aprobežojas ar taktiskiem-iznīcinātājiem. Novērojas ka cīņai ar mobilām mazskaitlīgām kaujinieku grupām tiek izmantota finansiāli un taktiski mazefektīvākais aviācijas parks.P retstatā ,Sīrijas un Irākas gaisa telpa ir maksimāli piemērota  ''ugunslaivu'' pielietošanai. Pamatojas ar sniedzamību ,klātbūtnes laiku , nesamā arsenāla daudzveidību :artilērija, vadāmas raķetes un aviobumbas. Autors,  ņemot vērā tendenci, Latvijas kontingenta dalība Mali un AM ministra izteikumos lasāmās starprindes Lielvārdes avb. par bezpilota ''Predator/Reaper'' sistēmas varbūtējo iepirkumu interesanta var būt  aviācijas elementa ekonomiskā sadaļas apskats.
     

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru