Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2017. gada 24. jūlijs

Krievija ,30. jūlijā JKF diena.

2017gadā Krievijas  ikgadējie JKF* dienas svinības Sanktpēterburgā ,Baltijas JKF bāzē Kronštatē ieies vēsturē ar 2 lielāko virsūdens  ''Pjotr Veļīkij'' un zemūdens 941 projekta  ''Dimitrij Donskoj'' kodolplatformu klātbūtni Baltijas jūras akvatorijā. Kremlim veicot militāri diplomātiskās un valsts jūras ambīciju demonstronstrēšanas funkcijas. Šādu  Okeāna platformu klātbūtni Baltijas jūrā var izskaidrot ar Flotes štāba pārcelšanu no Maskavas uz Sanktpēterburgu. Autors, atlikušām PSRS laikmeta 1 kategorijas platformu gabarītiem ir jaaizēno  pēdejo 20 gadu Krievijas neveiksmīgie flotes atjaunināšanas centieni. Jaunbūvēto platformu nelielais skaitlis aprobežojas ar korvetēm un fregatēm ,bet iztrūkst Okeāna zonai nepieciešamie iznīcinātāji un kreiseri. Ilgstoša kuģubūves mazspēja izraisa platformu skaita sarukumu. Jaunā 2018-2023 gada pārabruņošanas programā flotes attīstība atvirzās fonā. Izdalītais Flotei finansējums tiek samazināts par 1/3 šādos apstākļos galveno uzsvaru liekot uz PSRS  mantojuma saglabāšanu un modernizāciju. Pirmkārt to saistot ar dārgāko un darbietilpīgāko -kodolzemūdenēm un virsūdens 1 kategorijas platforām kodolkreiseri un kreiseri. Piemēram modernizācijai pakļaujot kodolkreiseri ''Admirālis Nahimovs'' un 1164 projekta  ''Slava'' klases kreiseri.  2017 gada aprilī  kreiseris ''Maršal Ustinov'' atgriezās flotes ierindā pēc 5 gadu ilgušas modernizācijas.

Svinamā flotes diena šogad būs īpaša ar Ķīnas militāro platformu klātbūtni. 2017 gads ieies Ķīnas militārās flotes vēsturē ar divpusēju Krievijas-Ķīnas mācībām Baltijas jūrā. Iespējams , ka kodelkreisera ''Pjotr Veļikij'' un kreisera ''Maršal Ustinov'' atrašānās Baltijas jūrā ir izskaidrojama ar mācībām deleģēto 3 ķīniešu kuģu to skaitā 052C projekta  ''Changsha'' AEGIS  iznīcinātāja klātbūtni mācībās. Āzijas lielvalsts viesim nostādot Krieviju neveiklā situācijā. Ķīnas ierindas platforma savā ūdensizpaidā un tehnaloģiskā svaigumā*pārspēj jebkuru no Krievijas eksplotējamiem analogiem. Precīzāk, analogu trūkums liek Baltijas akvatorijas mācībās iesaistīt Okeāna kreiserus. Galvenais, ķīnieši ar šadu rīcību apdraud ''krievu pasaules''  dominejošās vērības : lielākais ,varenākais ,modernākais utt.

JKF*-Jūras Kara Flote.
tehnaloģiskā svaigumā*- iznīcinātājs kura ugunsvadības sitēmu veido AEGIS(Idžis) sistēmas analogs.  2017 gadā  Krievijas platformām joprojām trūkst AEGIS nacionālā Analoga. Krievijas kuģubūvē ņemot vērā  ieroču šķirai izdalīto finansējumu vēsturiski subordinācijas piramīdā  atrodas pamatnē. Flote adaptē armijas ZRS-S300=Fort...''Buk''M1/-2 =Škval-1 , ''TOR'' M1/-2 = Kinžal, Osa-AKM= .... utt.                                          

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru