Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2017. gada 2. jūlijs

ĶTR JS iznīcinātāji-055.

2017 gada 27 .junijā ĶTR  kuģubūvētāji nolaiž ūdenī pirmo projekta 055 iznīcinātāju. Kuģis klasificējas 10.000t. klasei ar pilnu ūdensizspaidu 12,600t. Arhitektūras vadlīnijās un bruņojuma komplaktācijā ir skatāma līdzība ar ASV kreiseros un iznīcinātajos ietvertiem etaloniem. Kuģis atšķiras no priekšgājēja projekta 054A ar pilnīgotu nacionālo ''AEGYS'' sistēmas radiolokātora analogu un ieroču nomenkalatūru, to skaitu. Nesamo ieroču mērķnozīme: pretgaisa,  pretraķešu*,pretzemūdeņu,pretkuģu un triecieniem sauzemē. Kuģa bruņojums atrodas 122-128 zemklāja verstikālā starta ieroču cellēs.  Nesamā bruņojumu raksturojošā iezīme ,minimāla artilērijas sistēmu klātbūtne. Tehniki iepēju spektrā projekta 055 iznīcinātāji ir ierindojami starp pirmajiem 7 ārvalststu analogiem, bet atsevišķās kapacitātēs tos apsteidzot*. Sākotnēji plānotais projekta 055 iznīcinātāju skaits paredz 8 korpusu izbūvi kuriem iespējams sekos turpinājums.


 ĶTR izvērstā kaujas flotes būvniecība attaino pēdejos 20 gados iespēto tehnaloģiju absorbcijā un ZTP darbu jomā. Flote tradicionāli ir tehnaloģiski ietilpīgākā un sarežģītkā joma kura parāda valsts tehnaloģisko un finansiālo kapacitāti. Ķīnas JS attīstību nosaka intereses Āfrikas kontinentā no kurienes tiek saņemtas izejvielas valsts ekonomikai. Flotei paredzot jūras komunikāciju neaizskaramību no trešo valstu iejaukšanās -blokādes akcijām.

pretraķešu*-pret balistisko raķešu aizsardzība , speciālistiem apšaubot šo kapacitātes klātbūtni pamatojot ar ĶTR tehnaloģiju nepilnību un globālās koncepcijas trūkumu ĶTR flotes attīstībā.Reģionālās dominantes koncepcija paredz flotes atbildības rajona tuvību valsts robežām. Minēto PRA nodrošinot ar  gabarītos un enerģētikā neierobežotām krastā izvērstām sistēmām.

 atsevišķās kapacitātēs apsteidzot*- piemēram, specifiska spēja satriekt sauzemes mērķus 1500-2500km distancē. NATO valstu JS  ar šādām iespējām ir apveltīti tikai ASV JS iznīcinātāji un kreiseri ,bet ārpus NATO-Krievija/Ķīna un Koreja.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru