Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2017. gada 8. septembris

Ziemeļkorejas rēbus-II.

 Korejas ps. krīzes militārais risinājums ir nenovēršams. Ņemot vērā Ziemeļkorejas morālo un fizisko gatvību uzbrukt rodas pirmā trieciena taktiskās priekšrocība. ASV un Dienvidkoreju atturošais faktors ir  nelielā distance no varbūtējā agresora izvērsto ieroču pozīcijām.Lielākais vairums Dienvidkorejas industrijas un armijas objektu atrodas 70km reaktīvās artilērijas un 180km  taktisko raķešu sniedzamības zonā. Galvenos draudus rada cietvielu dzinēju KN02 ''Toksa''  taktiskās balistiskās raķetes . Nosedz lielāko daļu Dienvidkorejas teritorijas, bet celtspēja nodrošina 100kt. kodolbloku nogādi !  Pēc ārvalstu speciālistu aplēsām 2017 gadā Ziemeļkorejas rīcībā atrodas līdz 33kg plutonija un 350 kg ieroču raudzes urāna-235. Minētais daudzums ir pietiekams no 13 līdz 20 zemas jaudas kodolbloku izveidei. Kodolizmēģinājumi nodrošina  ietverto tehnisko principu pārbaudi ļaujot  pakāpeniski pilnveidot ierīču konstrukciju. Korejā izvērsto ASV bāzu personālsastāva un tehnikas aizsardzības nodrošināšana saistas ar zināmu laika sprīdi. Viena no lielākām militārām ASV-Korejas bāzēm atrodas tikai 17km attālumā no demarkācijas līnijas un ir pakļauta pretinieka 175mm artilērijas uguns iedarbībai. Situācijas izvērtējums, pieņemot , ka pretinieka rīcībā atrodas līdz 15 taktiskās jaudas-15/25kt. kodolbloku kuriem japievieno KN02 raķešu 180km sniedzamība.

                                                Tocka-U /KN02''Toksa''    

 Pretinieka armijas galvano triecienspēku veido artilērija un ''Frog'' reaktīvie lādiņi. Apgrūtinājums, daļa artilērijas atrodas slēptās un labi fortificētās kodoldrošās pozīcijās. Līdzīgi artilērijai arī raķetes KN02 izmanto slēpu un fortificētu bāzēšanos.  To apvidus mobilitāte, kalnainais reljefs un sistēmas niecīgais raidijuma starta laika logs apgrūtina pretdarbību. Industrija un valsts vadība: Galvenie kodolindustrijas un valsts vadības centri atrodas iedziļināti kalnu iežos , kodoldrošās patvertnēs. Vadība, militārie un valsts vadības sakari veido vājāko posmu. Preventīvs uzbrukums  abām pusēm nodrošina pārsteiguma faktoru. Pirmais sāk un uzvar ! ASV gadijumā lielākā daļa mērķu ir neitralizējama ar punktveida ieroču palīdzību. Problēmu veido kodoldrošie , iedziļinātie objekti. To neitralizācijai nepieciešams izmantot precīzos  mazjaudas kodolieročus. No starptautisko tiesību viedokļa to pielietojama fakts ir juridiski un tehniski attaisnots, obligāts !. Kodolieroči tiek pielietoti pret defakto kodolvalsti.  Tehniski ,pret  kodolobjektiem un to nesējiem kuru neitralizācija nav citādāk sasniedzama. Attaisnojuma pamats , neiztralizācijai jagarantē ,ka  pretinieka kodolieroču rezeves zaudē masu iznīcināšnas ieroča statusu. 

                                                      TNT-kt. salīdzinājumi.

ASV pārvaldīto kodolierfoču nomenkalatūra ļauj  satriekt mērķobjektu ar minimālām blaknēm apkārtējai videi un civiliedzīvotājiem. Autors , kodolatbruņošanas operācija  no sākuma līdz beigām aizņems 24h.  Provizoriski, nozīmīgu lomu ekoloģiskā atbruņošanas un  pretinieka demoralizācijas procesā var ieņemt neitronu lādiņi.* Aizsardzība, Ziemeļkorejas raidītās taktiskās raķetes KN02 un citas lielākas sniedzamības tiek pārtvertas ar flotes , aviācijas* un sauzemē izvērsto PRA sistēmu palīdzību. Perspektīvā ''Korejas kara-2'' operācijas 1 posms noritēs 100% distancionāli tehniskā vidē bez sauzemes karaspēka iesaistīšanas. Pirmajam etapam ietilpinoties 24h. Īsajā laika perjodā ASV izlietos līdz 10.000 punktveida ieroču* un līdz 30 mazjaudas kodolieroču. Otrajā posmā , 72-96h karadarbība-turpinājuma ,noslēguma posmam norisinoties ar apvienoto Dienvidkorejas un ASV koalīcijas formējumu palīdzību. Neitralizētās valsts politiskās vadības un armijas demoralizācijas apstākļos veicot ātru fizisko un  psihaloģiski-ideoloģisko pārņemšanu. 3 posms-civilais: līdz 10 gadiem, aktīvu dalību ņem ASV, Korejas,Eiropas-valsts-sabiedriskās organizācijas.    

100kt*- izmēģinājumi ierosināja reģionā 6,5 bales spēcīgu seismisko aktivitāti.Vairākiem speciālistiem izsakot atšķirīgus apgalvojumu  par jaudas lielumu no 100kt līdz 300kt.

neitronu lādiņi*- nelielā 1-1,5kt. jauda un ģenerētais lielais gamma starojums nodrošina slēptu,aizsargātu objektu iznīcināšanu. Piemēram, KN-02 slēptā bāzēšanās ir neitralizējama ar  1-1,5kt. nitronu bumbas/lādiņa detonāciju. Panākot apkalpes bojāeju un kodolbloka atteikumu*. Tas attiecināms uz varbūtēju atklāto kodolfugasu vai H-fugasu operatīvu iznīcināšanu.

kodolbloka atteikumu*- gamma plūsma ''pārlādē''  ieroču 239 plutoniju par Pu-240 ,vai degradē palaidēja elementus.

aviācijas*- F-35A nodrošina PRA virs varbūtējā  KN02/21 izvēršanas rajona.
punktveida*-atšķiras no precīziem ieročiem ar satriekšanas precizitāti: CEP=1m pret CEP=10/15m.
Vietnamas kara laika ''precīzo lidmašinu'' CEP=136m. Tā ir 2017 gada Krievijas Gs lidaparātu precizitāte.

10.000 punktveida ieroču*- B-1B''Lancer'' viena krava var ietvert 80+ 250kg GBU38. Iesaistot  tikai 40-50% no B-1B parka tiek panākts, ka 1 misijas ietvaros (2-3h) tiek realizēti 1600/2400 punktveida ieroču.  Skaitu dubulto- B-52H ar līdzīgu ieroču kravu.,bet rezevē paliek B-2''Spirit'' . Flotes ,kodolzemūdenes ''Ohaio'' arsenāli 2-3 x 154 spr. ''Tomahawk'' ,6-7  AEGYS kreiseri/fregates katrs ar 60 TALM/Tomahawk, 2-3 k-avn  katrs ar  48 takt.-iznīcinātājiem x6-8 pnktv. ieroču (1 misijas ietvaros) d/n veicot 3-4 misijas. Netiek iekļauti Armijas pielietotie pnktv. ier. : MLRS/ATACMS(200/300km). Ārpus ASV arsenāla paliek Korejas  aptuveni 3000-4000 aviācijas, flotes un armijas taktisko ,balistisko un spārnotoraķešu- pnkrv. arsenāls. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru