Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2020. gada 4. oktobris

Azebaidžānas-Armēnijas karadarbība-II.

Karadarbības 8 diena kalpo par svarīgu idikātoru. Norāda uz Azerbaidžānas rezervēm un nopietno gatavošanos karadarbībai.  Sadursme frontes līnijā demonstrē Azerbaidžānas tehnisko pārākumu un vienlaicīgi atklāj  tai raksturīgos trūkumus. Sadurme izgaismo arī Armēnijas un KK spēku trūkumus. Tehniskā sadaļā, Azerbaidžānas bezpilota lidaparātu raidītā triecienmunīcija burtiski terorizē Armēnijas un KK  apvienotos spēkus. Rezultātā ir traucēta un apgrūtināta frontes līnijā izvērsto kamjasdaļu apgāde.   Armēnijas un KK apvienotais grupējuma rīcībā atrodas no 420 līdz 480 tanki. No kuriem 1/4 (100-120) zaudēti vai bojāti.  Nozīmīga daļa bruņtehnikas zaudējumu piekrīt apgādes(degviela/munīcija) un tehniskā atbalsta bojājumu novēršanas(remonts) trūkumam. Apgādes problēma (ātrums), saistas netikai ar frontes daļām bet arī aizmuguri. Azerbaidžānas Bs pielietojuši TBR ''Lora''(180/240/320km) svarīga infrastruktūras objekta, Lačinas ielejas tilta satriekšanai. Galvenā, ātrākā un taisnākā apgādes līnija.  Redzam, ka precīzie ieroči veido daļu no uzbrukuma plāna: novājināt pretinieka frontes daļu ugunspēju satriecot vai bojājot bruņtehniku un armijas līmeņa ZRS. Kavēt vai noliegt  frontes daļu apgādi. 

                                           

                                                     TBR ''Lora'' -tilta satriekšanas moments.
 Neskatoties uz Armēnijas un KK apvienotā grupējuma nopietniem tehnikas un dzīvāspēka zaudējumiem armija saglabā augstu morālo kaujaspēju ,gatavību upurēties. Ko nevar teikt par pretinieku. Pretinieka armijas kaujaspējas ir tradicionāli zemas kura nespēj tālāk attīstīt tehnaloģisko ieroču panākumus. Nelielie teritoriālie panākumi pretinieka prettriecienu rezultātā ātri tiek zaudēti. Viens no pretinieka panākumiem 
ir ciema Talish ieņemšana. Azerbaidžānas uzbrukums ir būvēts uz ilglaicīgu , pakāpenisku virzīšanos.  
                                          
                                  Armēnijas un KK spēku sīvā pretdarbība -Matagis ciema rajonā.

Azerbaidžānas Bs mērķa sasniegšanai demonstrē  vāju ieroču kopdarbību. Tanku uzbrukumu neatbalsta artilērija un bezpilotnieki  vai triecienmunīcija. Iedarbība uz pretnieku notiek segmentāri, dalīti. Saskarsmē ar tehniski daudz vājāku bet taktiski izglītotu un augsti motivētu pretinieku Azerbaidžānas Bs cieš  jūtamus dzīvāspēka un tehnikas zaudējumus. Piedzīvotie zaudējumi galvenokārt pienākas uz spices vienībām līdz 2/3 piekrīt  ārvalstu algotņiem,  neradot sabiedrībā rezonansi.
                                             
                                            Azerbaidžanas Bs kritušo karēvji.
 
 Armijas kaujaspēju zemo motivāciju daļēji cenšoties kompensēt ar ārpakalpjumu, Turcijas piegādātiem Sīrijas kaujiniekiem, algotņiem. Karadarbības 8 diena demonstrē ,ka Azerbaidžānas armijas panākumi ir taktiski bet maksātā cena ir augusta. Armēnijas Bs atšķirībā no Azerbaidžānas Bs pēc Irānas paziņojumiem var  nonākt vai jau  atrodas pilnīgā izolācijā bez iespējas papildināt arsenālus.  Spēkiem raidot raķešu apšaudi pret Azerbaidžanas Gs aviobāzi...  Laika posmā no 04.09. uz 5.09.20.- Armēnija  veic  TBR ''Iskander-E'** triecienus ar ķekara  un fugasa kaujasdaļu. Mērķis, Azerbaidžānas pilsēa Gendža , Apšerona ps.(naftas ieguve) un Mingečuras pilsētas ,Azerbaidžānas lielākā TEC ar HES un ūdenskrātuves dambi. Kopumā izmantojot līdz 8 taktiskām balistiskām raķetēm**.  Trieciena rezultāti mudina Ilhamu Alijevu sēsties (ieminēties) par pārunām. Azerbaidžānai turpinot karadarbību var zaudēt naftas eksporta industriju  valsts galveno ienākumu avotu. 

Zaudējumi: Azerbaidžanas Bs dzīvāspēka zaudējumi (uzbrukums) ir pārsniedz reālskaitļos Armēnijas....bet % uz iedzīvotājiem Armēnija. Bruņtehnikas,artilērijas un zenītsistēmu  netgriezeniskie zaudējumi 8 dienas izskaņā ir lielāki Armēnijai. Izskaidrojas ar pretinieka precīzo ieroču skaitlisko
 pārākumu bet turpinoties  uzbrukamam skailiskie apjomi tuvināsies. Armēnijas artilērijai un prettanku līdzekļiem kompensējot precīzo ieroču cirstos robus bruņtehniskā. Kaujaslauks ,kalnienē  bruņtehnika atrodas pakārtotā nozīmē. Karadarbības 8 diena, raksturojas ar Azerbaidžanas triecieniem civiliem objektiem - pilsētām. Apšaudē pielietojot ķekara lādiņus. Norāda uz Azerbaidžānas mazspēju sasniegt  sākotnēji nospraustos mērķus.

Iskander-E**- ziņa  neapstiprināta , precizējot; 4-6 300mm ''Smerč''*(90km)  nevadāmie reaktīvie lādiņi ar ķekara kamjas daļu.+ 3-4 R17 /''Skad''(300km) iepējams arī Točka-U (115km) 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru