Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 23. janvāris

Optiskā stealth tehnaloģija.

 Spēja saplūst, ar apvidum raksturīgo krāsu un ģeometrisko formu tiek definēta kā kamuflāžas tehnika, jeb maskēšanās. .Tehniskiā valodā objekta ignatūra /kontrastainība ir maksimāli tuva  fonam.   Zemas signatūras tehnaloģija, jeb Stealth pirmkārt saistās ar radiolokācijā izmantojamo elektromagnētiskā diapozona  spektru. Pašreiz pasaules unversitātēs norit darbi pie acij redzamā optiskās  spektra  aktīvās kamuflāžas. Tehniskie principi kurus ietver izstrādes ir dāžādas, vienkāršākā saistās ar apvidus fona  optisko reprodukciju uz nesēja,  jeb elektroniskās tintes-kamuflažas tehnaloģija.

 Otra  jau ir augsto tehnaloģiju izstrāde ietverot sevī speciālus matejālus  apvienojumā ar strukturizētu tehnisko izpildijumu , kā rezultātā iegūst gaismas liekšanas efektu. Perspektīvākie materjāli ietver sudraba magnēzija florīda kompozīcijas. Veidojot daudzslāņainu tīklveida struktūru, kuras šūn elementa garums ir mazāks par gaismas viļņa garumu. Optiskā apmetņa darbības aktivizācijai pielieto magnētiskās polaritātes maiņu, kā rezultātā iegūst gaismas viļņu izliekšanas efektu.   
 Objekts iegūst optiski zemu signatūru. NĀKOTNES karēvja zemas signatūras optiskā kamuflāža.    Tās pielietojums saistās ar individuāli ņemtu karēvi, tehniku vai armijas izvērsto objektu maskēšanu acij redzamajā gaismas spektra*diapozonā. Protams katrai darbībai ir pretdarbība, katram zobenam ir savs vairogs.  Optiskās kamuflāžas atklāšanas un neitralizācijas tehnaloģija. 
ARMY-TECHNOLOGY-karēvja kamuflāža, 21gs. vadlīnijas.
 Optical cloak*(ang.) -optiskās neradzamības apmetnis, apvalks, aplikācija, kamuflāža.

 E-ink camuflage(ang.)-elektroniskās tintes,kamuflāža(video)-izpaužās kā  apvidus fona vizualizēšana uz elastīga plastiskā TV-projekcijas monitora. Klasificējās kā 2D-tehnaloģija, jeb I.paaudzas aktīvās kamuflāžas tehnaloģija.
 tipiska cilvēka acij redzamais gaismas spektrs*-390-750 nm,
gaismas liekšanas tehnaloģija* -  3D-tehnaloģija ir II.paaudzes  aktīvās kamuflāžas tehnaloģija.
 













pirmkārt saistās ar radiolokācijā izmantojamo elektromagnētisko spektru. Pašreizējās izstrādes pašlaik pasaules militārās izstrādes saistās ar optiski, acs redzamo gaismas spektru. Mērķis radīt jauna klases kamuflāžu, jeb  optiski zemas signatūras kamuflāžu. Turklāt šāda veida optiskā kamuflāža pielietojama atsevišķi ņemtam karēvim, tehnikas vienībai vai lielākai stacionārai celtne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru