Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2011. gada 21. janvāris

Strēlniekierocis NTW-20


Dienvidāfrikas ieroču kompānija DENEL p.gs.90 g. piedāvāja ieroču tirgū neredzētu strēlnieku ieroci 20 mm šauteni-lielgabalu NTW-20. Ierosinājumu ieroča tapšanai deva kaimiņvalstu naidīgās aktivitātes. Karadarbība norisinājās no 1966 gada līdz 1986 gadam un apzīmējās kā Robežu kari. Karadaībai piemita manīga forma tradicionālā/netradicionālā .Valsts aizsardzības spēkos lielu nozīmi spēlēja speciālās nozīmes vienības un to taktika. Speciālās nozīmes spēku, jeb Racce taktika ietvēra preventīvus triecienus  pretinieka aizmugurē esošiem militāriem un infrastruktūras objektiem. Bet šādu uzdevumu veikšanai nepieciešams atbilstošs satriekšanas ierocis. Pamat prasības ierocim, svaram ir janodrošina grupas mobilitāte, bet kalibram ir janodrošina bezbruņas mērķu satriekšana. Šādas prasības apsorbē DENEL koncepcija šautene-lielgabals NTW-20. Komnstrukcijas īpatnīnba, šāviena radītā atsitiena kopensācijai izmantojas hidroamortizātors, analoģisks vieglajās mašīnās pielietotiem.
Galvenie raksturlielumi, maināms kalibrs 20/14,5mm. Neizmantojot palīg instrumentus, kalibra koversijas procedūrai patērējot 1 min. .
Komplekta : 2 stobri  un munīcija 28kg, kuri dalās divās 15/13 kg daļās.
Variējot munīciju kalibu rodas iespēja izvēlēties tālumu un mērķa satriekšanas veidu.
Esošā 20mm munīcija pastāv triecien ierosināta detonācijas variantā, bet 14,5 mm standartā bruņsitēja ar trasieri vai bez tā. Satriekšanas atālumi variējas no 1100m(20mm) līdz 1500m (14,5mm).
Cena: 20 mm munīcijai atrodas 50/100 $ robežās.     

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru