Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2012. gada 7. jūnijs

Taivanas risinājumi.

Taivana, līdzīgi kā citās valstīs armija veic bruņtehnikas pārabruņošanas procesu. Mehanizēto strēlnieku daļām pārejot no kāpurķēžu M-113 uz riteņu bruņtransportieriem. Valsts lielākā militārā problēma ir Ķīnas diplomātijas rupjš presings uz iespējamo sasdarbības partneri. Šādai taktikai panākot vajadzīgo efektu ,ieroču iegādes darijumu atteikumu. Tradicionāli sastopot partneros nevēlešanos konfliktēt ar tiem finansiāli ''perspektīvo'' Ķīnu.  Ņemot vērā to apstākli ka Taivanai nau priekšzināšanas specifiskā bruņtehnikas konstruēšanas jomā tā pasūtija projektēšanas darbus ārvalstīs. Tādejādi neafišējot savus nodomus un panākot sev vajadzīgo rezultātu. Sadarbība noritēja ar plašām aprindām mazpazīstamu Īrijas inženietehnisko kompāniju Timoney Group. Kompānijas ilglaicīgā pieredze mašīnbūvē  ļāva izstrādāt Taivanai tehnisko dokumentāciju 8x8 bruņtransportiera CM-32''Yunpao''līnijai.

                                              BTR CM-32''Yunpao''

 Bruņtransportieris CM-32''Yunpao'' (Cloud Leopard)  savos tehniskos rādītājos ir viens no pasaulē labākiem izstrādājumiem. Savā eksterjera un kompozīcijas dizainā  atkārto Mowag/ Piranha-III un  Patria/AMV risinājumus. Korpusa aizsardzībā tiek kombinēta keramiskā un sintētiskā ,stiklšķiedras bruņa. Bruņojuma aprīkojumam neatšķiroties no ārvalstu analogiem. Ietverot modulāru bruņojumu : 7,62mm, 12,7mm ložmetēji , 40mm granātmetējs , 20mm, 25mm un 105 artilērija kā arī 120mm mīnmetēja sistēmas. Svarīgākie BTR bruņojuma elementi, tādi kā ložmetēji un granātmetēji integrēti nacionālā RWS*.Lielākā Taivanas BTR atšķirība ir ražošanas izmaksās.Viena  BTR cena ir salīdzināma ar Ukrainā ražota BTR-3/4 izcenojumiem: 700.000-1.200.000.$.  CM-32''Yunpao''.
Diplomātijas radītie iegādes šķēršļi tiek apieti izmantojot konstruēšanas un ražošanas risinājumus. Ķīnas politiskais spiediens uz ārvalstu valdībām noliedzot tiešos pārdošanas darijumus un ir veicinājis valsts mitāri tehniskā potencionāla attīstību .Tā nau spējusi bloķēt vai traucēt darijumu norisi ar tādām kompānijām kā Timoney Group, ''Allison'',''Carterpillar'' un ATK. Minētās kompānijas specializējas attiecīgi : projektēšana un piekares elementu izstrāde , pārnesumkārbas ,dzinēji, integrētas bruņojuma sistēmas. 
Taivana CM-32''Yunpao'' veidolā iegūstot apjomīgu militārā eksporta produktu. Skaitliski armijas nodomos ir iegādāties līdz 1400 eksemplāru. Jaunradītās tehnika izmaksās no 1/4 līdz 1/2  ASV ''Stryker'' bruņtransportiera analoga.  Valsts iegūtā militārā potencionāla eksporta realizāciju apgrūtina pasaules iztapšana komunistiskai Ķīnai. Rietumu finansu apridu šodienas un rītdienas gaidāmā peļņa ir galvenais Taivanas neatkarības neatzīšanas iemesls pasaulē. Taivanas Ķīnas Republika ir vienīgi leģitīmā Ķīnas  valdība. Jautājums, par cik pārdos demokrātiju un brīvību ?

RWS*-Remote-control Weapon Station- Distancionāli(Attālināti) Pārvaldāms Ieroču Modulis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru